Все повече хора използват интернет, за да организират ваканцията си

...
Все повече хора използват интернет, за да организират ваканцията си
Коментари Харесай

Вижте как да резервираме ваканцията си онлайн без рискове

Все повече хора употребяват интернет, с цел да провеждат ваканцията си и да спестят време като резервират онлайн. Игнат Арсенов, шеф на Европейския потребителски център, даде значими препоръки пред БНР по какъв начин да вършим това без да си сътворяваме отрицателни чувства.

През 2015-а година 19% от запитванията и жалбите, получени в Европейския потребителски център са свързани с ваканциите и почивките. Проучване на мрежата потребителски центрове в Европа демонстрира, че ценови разлики сред резервацията и крайното заплащане съществуват и са най-често срещани при пътуванията със аероплан. В множеството от тези случаи причина за нарастването на цените са такси за ръководство, такси за кредитни карти или за чекиране. Много клиенти обаче не се оплакват, в случай че крайната цена на услугата не подхожда на в началото посочената, тъй като не знаят къде.

Да се осведомяваме добре преди да създадем резервация, с цел да избегнем неприятните изненади, поучават от Европейския потребителски център. На първо място би трябвало да се внимава с рекламите в обществените мрежи и други мигащи уеб сайтове и банери, акцентира Игнат Арсенов, допълвайки: „ Хората да не се тормозят да резервират онлайн, само че да внимават. Една цена, която им се демонстрира – тя, несъмнено, е за избрани дати или за избрани наличия, които обаче не постоянно са налични за датата, когато ние желаеме да пътуваме. И нашият отчет сподели, че доста рядко цената от рекламата е налична “.

За всичко неправилно, което видим, да сигнализираме Европейския потребителски център, ни поучават още от там. Така ще могат да се свържат с търговеца, с цел да се промени използването на нелоялни практики. Закупуването на туристически пакет по Интернет дава спомагателни отбрани, показва Игнат Арсенов.

В Интернет има доста способи на заплащане, само че най-често употребяваният е посредством потреблението на кредитна карта. И тук има тънкости, споделя Игнат Арсенов: „ Необходима ли е кредитна карта, ще бъдем ли таксуване за тази кредитна карта, че ще употребяваме. И също по този начин – в каква валута ще платим. Напоследък зачестиха жалбите, които са свързани с това, че потребителят прави една резервация, само че валутата, несъмнено, е друга, защото нормално резервираме почивките си в чужбина. И да кажем за хотели, нормално се заплаща във валутата на страната, където се намира хотела - и при превалутирането в нашата банка, до валутата на съответната страна, се губят избрани средства “.

При заплащането с кредитна карта има известни опасности, в случай че връзката не е криптирана, напомни Игнат Арсенов и предложи да следим дали има криптиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР