Все повече диетолози зоват, че правилното хранете и особено вечерята

...
Все повече диетолози зоват, че правилното хранете и особено вечерята
Коментари Харесай

Ето какво можете да хапвате вечер, за да сте в отлична форма

Все повече диетолози зоват, че вярното хранете и изключително вечерята са доста значими, в случай че желаеме да свалим килограми. Оказва се обаче, че е задоволително не да гладуваме, а просто вечер да консумираме избрани артикули, с цел да поддържаме форма.

Първи в листата с храни, които е целесъобразно да консумираме вечер, са зеленчуците. Изберете такива, който са минали термична обработка. Така доста от фибрите им се усвояват по-добре от тялото ви.

Яйцата също са източник на здравословен протеин. Основно предписание е да не се прекалява с тях. Две добре сварени яйца (до корав жълтък) или разбъркани на омлет с лека салата са подобаваща вечеря за намаляване.

Бялото месо също влиза в листата с храни, които е целесъобразно да консумираме вечер. Изберете пилешко или пуешко, като наложително премахнете кожата му. Пригответе месото на пара или задушено без лой. Гарнирайте с прясна салата.

Най-малко 3 часа преди сън може умерено да си хапнете риба тресчица, щука или мерлуза, написа лупа.бг.

Пригответе ги без мазнини и с минимално количество сол.

В листата с храни, които е целесъобразно да консумираме вечер попада и киселото мляко. То е богат източник на лек протеин, който се усвоява безпогрешно, като не претрупва тялото и не се задържа под формата на непотребни мазнини.

Макар и пресните плодове да не са най-хубавият избор за храна вечер, една чаша малини или боровинки е за предпочитане пред обичаните ни нездравословни храни, а включват почти към 70 калории, като в това време количество витамини и антиоксиданти е високо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР