Все повече британски туристи предпочитат българските курорти. По данни на

...
Все повече британски туристи предпочитат българските курорти. По данни на
Коментари Харесай

Все повече британски туристи предпочитат България

Все повече английски туристи избират българските курорти. По данни на Националния статистически институт от януари до ноември 2019 година близо 452 хиляди туристи от Обединеното кралство са посетили страната ни, като броят им се е нараснал с 20,3% по отношение на същите месеци на 2018 година

За да се усили броят на английските туристи е значимо за страната ни да партнира с огромните туроператори. През тази година английският туроператор Jet2.com&Jet2Holidays възнамерява увеличение на английските туристи към България, като все още се обрисува те да са над 172 хиляди при 108 хиляди през предходната година. Предлагат се най-много предложения за Черноморието. Полетите стартират от месец май и са с прогноза да продължат доникъде на октомври. България става все по-предпочитан маршрут и туристите ни отсядат в страната сред 7 и 14 дни.

През седмицата министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща в Мадрид с Иън Доутфайър, шеф „ Бизнес развиване “, и с Джанис Матър, шеф „ Летища и туристически организации “ на Jet2.com&Jet2Holidays в границите на работното й посещаване в Испания във връзка 40-ото интернационална туристическо ревю FITUR. Събеседниците й потвърдиха изрично, че България е все по-привлекателна за английските туристи освен с известните летни и зимни ваканции, само че и с разнородни предложения за културно-исторически, балнео- и СПА туризъм. Те обявиха, че задълбочаването на партньорството сред България и Англия ще способства за развиването на туризма, който е значим стопански бранш и за двете страни.

Jet2.com лети до над 60 дестинации в Европа и отвън нея. От първия полет през 2003 година компанията нараства до флот от над 110 самолета и посреща над 75 млн. клиенти на борда. Jet2.com е благосъстоятелност на Dart Group PLC дружно с туроператорите Jet2holidays и Jet2CityBreaks, предлагаща почивки в огромни и забавни градове в Европа с двупосочни полети и настаняване в един пакет. Jet2.com&Jet2Holidays стартират полети от Обединеното кралство до България през летния сезон на 2019. Те оперират от 9 английски летища до летище Бургас, изпълнявайки 15 полета седмично сред 6 май и 28 септември. Предлагат избор от над 50 хотела в България. Данните на компанията демонстрират, че 50% от туристите отсядат в 4-звездни хотели.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР