Все повече богати китайци получават британски паспорти по схемата златна

...
Все повече богати китайци получават британски паспорти по схемата златна
Коментари Харесай

Защо все повече супербогати китайци се местят на Острова?

Все повече богати китайци получават английски паспорти по схемата " златна виза ", която обезпечава поданство в подмяна за вложения за 2 млн. паунда или повече на Острова.

Жители на континентален Китай са получили 116 от 355 " капиталови визи ", предоставени от държавното управление на Англия през 2017 година на богаташи, което е с 56% повече от миналата година, демонстрират формалните данни.

Китайците, подготвени да влагат против английско поданство, са толкоз доста, че превъзхождат с 250% руснаците, идващите най-многобройни получатели на визи по страни.

 Кой ще изкупи небостъргачите в Лондон след Brexit?
Кой ще изкупи небостъргачите в Лондон след Brexit?

Евтиният паунд притегля вложителите

Ако бъдат включени и жителите на специфичните административни региони Хонконг и Макао, китайците, получили английски паспорт, стават 146 - с 82.5% повече от тези през 2016 година

Тенденцията демонстрира, че опасенията от Brexit бледнеят пред привлекателността на Англия като несъмнено място за предпазване на капитал.

" Brexit за известно време беше сигнал за китайците да погледнат към Англия и да следят какво ще се случи. Но в този момент Brexit просто не е тематика, която се разисква. Няма никакво значение ", твърди Чарлс Филмър, сътрудник и началник на частния офис в компанията за ръководство на богаството LJ Partnership.

 Как Гърция става
Как Гърция става " врата " към Европа за съветските и китайските вложители?

Те чакат и бързи облаги

Според схемата " златна виза " богати хора имат право да останат в Обединеното кралство за малко повече от 3 години, в случай че влагат 2 млн. паунда или повече в английски държавни облигации, дялов капитал и други активи, като се изключи недвижимо имущество. Те могат да аплайват за непрекъснато престояване след интервал от 3 години, в случай че влагат 5 млн. паунда и след 2 години, в случай че влагат 10 млн. паунда.

Схемата провокира рецензии, тъй като дава опция на супербогатите по целия свят да си купуват поданство. Поддръжниците на програмата обаче настояват, че тя оказва помощ да се притеглят основателите на благосъстояния, като по този метод се уголемяват английските бизнес връзки по света.

Съединени американски щати също поддържат сходна скица, като 4/5 от претендентите през последните години също са китайци. През 2013 година китайските претенденти са получили 80% от издадените визи, спрямо едвам 14% през 2007 година Драстичното нарастване предизвика Държавният департамент да отреже опцията за кандидатстване от китайци през финансовата 2015 година, което докара до 3-годишно забавяне на процедурата за тях.

 Лондон ще притегли с 30% повече милионери макар Brexit
Лондон ще притегли с 30% повече милионери макар Brexit

„ Разводът ” с Европейски Съюз няма да стресне най-заможните

Едно от основните преимущества на Англия за жителите на континентален Китай е, че тя към момента се счита за едно от най-безопасните места в света без значение от рисковете от Brexit.

" Политическата сигурност, институционалните ограничавания и фундаменталното господство на закона са основен фактор за китайските вложители, които желаят да влагат парите си ", показва Ю Джие от LSE Ideas, мозъчен концерн в London School of Economics.

Обединеното кралство е комфортна дестинация за средства, които богатите китайци съумяха да изнесат от страната, макар строгите финансови ограничавания на управляващите в Пекин. Общата сума на китайските вложения във Англия доближава 20.8 милиарда $ през 2017 година, спрямо 9.2 милиарда $ през 2016 година, съгласно LJ Partnership.

 Тереза Мей си потегля от Китай с £9.3 милиарда и 2500 нови работни места
Тереза Мей си потегля от Китай с £9.3 милиарда и 2500 нови работни места

Двете страни готвят задълбочено комерсиално партньорство след Brexit

" Образованието също е голямa стръв за вложителите, които желаят децата им да учат в най-хубавите пансиони и университети. Това е част от " новото благосъстояние ", което се влива в обществото на " старите пари ", твърди Ю.

Някои огромни вътрешни китайски вложители считат, че Brexit може да не е нещо неприятно за китайските ползи. " Brexit ще значи, че Англия се нуждае от Китай повече като търговски сътрудник ", твърди Хъ Уейпинг, президент на Advanced Business Park, която строи недвижими парцели за 1.7 милиарда паунда в Лондон.

" След Brexit Англия и Китай най-вероятно ще имат лично двустранно комерсиално съглашение. Това е несъмнено ", планува Хъ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР