Все повече американци избират като коледен подарък на своите близки

...
Все повече американци избират като коледен подарък на своите близки
Коментари Харесай

ДНК тест за Коледа? Има и такива подаръци

Все повече американци избират като коледен подарък на своите близки ДНК-тест, благодарение на който могат да открият свои родственици по света , макар риска от не напълно приятни изненади, съобщи Франс прес.

 
" Милиони хора се впускат в тази случка . Поръчките нарастват експоненциално след 2017 година ", сподели Хедър Зирхут - асистентка по генетика в Университета в Минесота.  " Тестът съпоставя генетичния профил с база данни за популации в доста елементи на света. Големият брой съвпадения разкрива възможност за роднинска връзка ", изясни Зирхут.
 Дядо Коледа Thinkstockphotos
В други страни обаче, да вземем за пример във Франция, генетичните проби са неразрешени . Резултатите могат да бъдат подвеждащи и разнообразни, тъй като зависят от референтната база данни. Освен това, да схванеш, че си благоразположен към Алцхаймер или Паркинсон, не е най-приятната празнична изненада.

 
Правната отбрана на този тип персонални данни също не е задоволително уредена. Генетичният тест е потребен обаче при търсене на незнайни родственици, защото е по-бърз от търсене в общински списък.-->
 Намирането на съвършения коледен подарък не е лесна работа ThinkStock/Getty Images
Генетичният тест коства няколкостотин $ и може да се поръча по интернет . Комплектът се състои от пластмасова тръбичка, в която се слага слюнчен секрет. Изпраща се за разбор и след един месец човек може самичък да ревизира резултатите по интернет.

В уеб страницата се генерира лична карта на света с районите, където съответните гени се срещат най-често . Човек може също да наблюдава миграцията на своите предшественици.
 ж ThinkStock/Getty Images
" Наистина се изненадахме! ", споделя 40-годишната Флора Бертран от Ню Йорк . Тя наскоро подарила генетичен тест на своя брачен партньор, който е от Тринидад и Тобаго. Самият той не може да наблюдава корените си повече от две-три генерации обратно. Неговите предшественици са жертви на търговията с плебеи от Африка към Америка.
 к ThinkStock/Getty Images
" Най-много се шокирахме, когато разбрахме, че той има и европейски гени - 18% английски и 1% ирландски ! ", сподели Флора.      

 
Благодарение на генетичния тест 69-годишна жена откри биологичната си майка, която тя мислела за умряла.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР