Все по-голяма е вероятността УЕФА да извади Барселона от Шампионската

...
Все по-голяма е вероятността УЕФА да извади Барселона от Шампионската
Коментари Харесай

В Испания: УЕФА изхвърля Барса от Шампионска лига

Все по-голяма е вероятността УЕФА да извади Барселона от Шампионската лига за един сезона поради проблема „ Негреира “.

Според „ El Confidencial “ в европейската централа има настройка за налагането на тази глоба, която ще бъде в сходство с правилника и по-специално с частта, упоменати в член 50 от устава на организацията.

Според него УЕФА не би трябвало да позволява даден клуб за присъединяване в евротурнирите, в случай че се потвърди каквато и да била " активност, ориентирана към споразумяване или повлияване на резултата от всяка среща на национално или интернационално равнище ". Лишаването от права за присъединяване в такива случаи е за един сезон.

Според „ El Confidencial “, от УЕФА към този момент са поискали от Испанската футболна федерация цялата документи по случая. Тя е била изпратена назад в Нион още през предходната седмица. Изданието прибавя, че управителният фактор на европейския футбол ще вземе решение за възможното наказване през юни.

След като испанската прокуратура повдигна публично обвиняване към Барселона, в което се твърди, че заплащанията към " Негреира " могат да се преглеждат като дейности, които целят да облагодетелстват клуба при вземането на решения от съдиите в мачовете и затова в резултатите от тях, а УЕФА е изискала въпросната документи, този сюжет обаче наподобява все по-вероятен.

Това би бил доста сериозен удар за клуба, който така и така има огромни финансови проблеми и през лятото би трябвало да понижи бюджета си за заплати с цели 200 милиона евро, с цел да влезе във финансовите рамки на Ла Лига и да може да притегля нови играчи.

Липсата на доходи от Шампионската лига би затруднило още повече така и така комплицираната обстановка, в която се намират каталунците.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР