Все по-често млади и неопитни шофьори правят дрифтове по улиците

...
Все по-често млади и неопитни шофьори правят дрифтове по улиците
Коментари Харесай

Бързи и яростни: Дрифтът най-често млади шофьори, глобите са до 3000 лв.

Все по-често млади и неопитни водачи вършат дрифтове по улиците в обитаеми места.

Бързи и гневни, само че не по улиците на Пловдив, а в Гребната база, където се организира дрифт-състезание. Един от най-опитните зад кормилото - Стефан Зашев показва мощта на автомобила си - 650 конски сили, само че в следена среда. На улицата, това шофиране е извънредно рисково, споделя водачът.

" Изключително рисково е да се прави по улиците. Това е спорт, който се практикува на специфични места, със специфични коли. Тук водачът предизвика съзнателно автомобила и от самото начало имаме надзор над колата ", сподели професионалният дрифт водач Стефан Зашев.

В Закона за придвижване по пътищата дрифтът е нарушаване, което са глоби. От началото на тази година в Пловдив служителите на реда са засекли 57 водачи, най-вече млади и неопитни.

" В улична среда, където придвижването на пешеходци и коли не престава, тук-там с електрически стълбове, светофарни уредби, пешеходни острови. Всяко такова събитие би довело до произшествия с ранени или починали ", смята началникът на КАТ-Пловдив главен контрольор Йордан Милушев.

За дрифт по улиците водачите остават без брошура за период от една година, постанова се и санкция от 3 000 лв., а при произшествия наказванията са още по-строги.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg