Все по-често българите търсят по-големи жилища. Психологическата граница от 100

...
Все по-често българите търсят по-големи жилища. Психологическата граница от 100
Коментари Харесай

Експерти: През 2020 спира ръстът на цените на недвижимите имоти

Все по-често българите търсят по-големи жилища. Психологическата граница от 100 хиляди евро за първо жилище е премината. Догодина ще спре растежът на цените на недвижимите парцели, лихвите по ипотечните заеми ще останат ниски, което ще направи годината относително удобна за покупката на парцели.
Това предвидиха експерти в бранша пред Българска национална телевизия. Според данните междинната цена на тристаен апартамент в София към този момент доближава до над 400 хиляди евро в по-търсените квартали.

Основната причина за високите цени на парцелите в София и огромните градове е продължаващото повишено търсене. В столицата по отношение на предходната година то се е нараснало с 8% по данни на Агенцията по вписванията.

За страдание, главно се развиват четири съществени града в страната - София, Варна, Пловдив и Бургас. Така че да, хората, които към този момент са в София, жилищата им стигат, правилно е има доста необитаеми жилища, заради реституционни искания, само че има и доста прииждащи хора в София, които идват тук да търсят прехранване, сподели Тихомир Тошев, кредитен съветник.

Най-желаните региони на София остават кварталите " Изток " и " Изгрев " и региона към градината на докторския монумент. Предпочитанието към избрани региони обаче основава и проблеми, уточни Пепи Димитрова, ПР съветник в недвижимите парцели.

Съществуващите здания сега и техният потенциал могат да поемат съществуващото население в София. Това, което се случва в южните квартали, е извънредно проблематично, защото там няма нужната инженерна инфраструктура, основава се измамлив имидж от брокерите къде да се купува и там да се купуват жилищата и това е един проблем и се неглижират северните територии, разяснява Емил Христов, урбанист.

Според данните на анализатора сега в София има задоволително жилища, с цел да задоволят цялото търсене, все пак продължава да се строи поради проблеми с вторичния пазар - препродаването на парцели.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР