Все по-близо сме до Апокалипсиса. Това смятат ядрените специалисти, които

...
Все по-близо сме до Апокалипсиса. Това смятат ядрените специалисти, които
Коментари Харесай

Свериха Часовника на Страшния съд: 90 секунди ни делят от Апокалипсиса

Все по-близо сме до Апокалипсиса. Това считат нуклеарните експерти, които за поредна година реалокираха стрелките на Часовника на Страшния съд, оповестява Ройтерс.

На човечеството остават 90 секунди до края – в никакъв случай не сме били толкоз близо. Причините за преместването са опасността от нуклеарна война, заболявания и неустойчивостта на климата, които са засилени от съветското настъпление в Украйна.

Полунощ в Часовника на Страшния съд е точката на заличаване.

Той се поддържа от неправителствената организация „ Бюлетин на атомните учени “, основана в Чикаго, която го сверява всяка година по отношение на информация за пагубни опасности за планетата и човечеството. Бордът от учени и специалисти в региона на нуклеарните технологии и науките за климата, измежду които и 13 Нобелови лауреати, разискват международните събития и дефинират къде да слагат стрелките на часовника.

„ Слабо прикритите закани на Русия да употребява нуклеарни оръжия припомнят на света, че има доста огромен риск от ескалация на спора поради случайност, предумисъл или неверна преценка. Вероятността той да излезе отвън надзор, остава висока “, съобщи Рейчъл Бронсън, президент на бюлетина и основен изпълнителен шеф, на конференция във Вашингтон.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР