Все пак еврошампионът Италия може да участва на Световното първенство,

...
Все пак еврошампионът Италия може да участва на Световното първенство,
Коментари Харесай

Чудо може да зарадва цяла Италия и да прати адзурите на Мондиала в Катар

Все отново еврошампионът Италия може да взе участие на Световното състезание, нищо че отпадна в европейските квалификации след загуба с 0:1 от Северна Македония. Възможността произтича от жалбата на Чили пред ФИФА за случая Брайън Кастийо от Еквадор, който може да напусне международните финали и да отвори ново място за различен тим в Катар 2022.

В изявление за Rai президентът на Италианската федерация по голф Франко Чименти съобщи, че " адзурите " могат да отидат на Световното състезание вместо Чили и увери: " Има възможност Италия да бъде избавен, доста по-конкретна опция в сравнение с всички си мислят. Изглежда, че Еквадор е употребявал чужденец, който няма право да играе. И за това може да си заплати. "

Случаят се дължи на предписание, което цитираният от " Труд " Чименти акцентира: " Има предписание на ФИФА, което приказва за най-високо класирания тим в ранглистата и това сигурно е Италия ".

В Италия чакат решението на ФИФА да дисквалифицира Еквадор и да заемат това място на идващото Световно състезание. От Чили твърдят, че в случай че Националният тим на Густаво Алфаро отпадне, ще влязат те.

Както неотдавна беше доказано от ФИФА, Чилийската футболна асоциация е подала тъжба до Дисциплинарната комисия на ФИФА, в която насочва поредност от изказвания за допустима имитация на документите, които дават еквадорско поданство на играча Байрон Давид Кастийо Сегура, както и на допустима липса на право на посочения състезател да взе участие в осем квалификационни мача на националния тим на Еквадорската футболна федерация (FEF) в квалификациите за Световното състезание по футбол Катар 2022.

Вземайки поради горното, ФИФА реши да открие дисциплинарно досие по отношение на вероятната дисквалификация на играча. В този подтекст Чилийската и Перуанската футболна асоциация бяха поканени да показват своите позиции пред централата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР