Все още предстои споразумението за Брекзит. За това предупреди ирландският

...
Все още предстои споразумението за Брекзит. За това предупреди ирландският
Коментари Харесай

Ейре: Все още няма споразумение за Брекзит

Все още следва съглашението за Брекзит. За това предизвести ирландският министър председател Лео Варадкар след срещата си с немския канцлер Ангела Меркел, представен от Belfast Telegraph.

По думите му , макар постигнатия прогрес , договарянията не са завършили и предстоят значими месеци, в които да се изгладят оставащите несъгласия сред Брюксел и Лондон. " Нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не бъде контрактувано ", съобщи той.

Ейре подрепя основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние , заявява още Варадкар.

Great meeting with Angela Merkel in Berlin. We talked about #brexit, Irish border, and this week’s @EUCouncil meeting pic.twitter.com/MCgeKnfDeo
— Leo Varadkar (@campaignforleo) 20 март 2018 година

Основните обсъждани въпроси на срещата предстоящо са били Брекзит, границата със Северна Ирландия и срещата на Европейския съвет, която ще се организира тази седмица.

Срещата се състоя в Берлин и е първата за Варадкар като министър председател. Той приветства в " Туитър " позитивния й ход и благодари на Германия за позицията й.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Англия отдръпва предлагането си за командване на военни сили в подготвеност на Европейски Съюз след Брекзит , като това е първият съответен образец за влияние на излизането на страната от Европейски Съюз върху европейското съдействие в региона на защитата.

 Англия дава на заден от общата защита на Европейски Съюз след Брекзит
Англия дава на заден от общата защита на Европейски Съюз след Брекзит

Решението провокира угриженост на континента, че задължението на Лондон за европейска сигурност е нерешителен

В писмо, получено от " Политико ", Обединеното кралство осведоми ръководителя на военния комитет на Европейски Съюз, че към този момент няма да бъде водеща нация в " бойна група " за отбрана на Европейски Съюз от 2019 година, заради продължаващата неустановеност по отношение на отдръпването на Англия от Европейския съюз.

Решението на Англия идва без значение от настояването на премиера Тереза ​​Мей, че задължението на Обединеното кралство към европейската сигурност е " категоричен " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР