Все още няма яснота кога предсрочно освободеният Полфрийман ще напусне

...
Все още няма яснота кога предсрочно освободеният Полфрийман ще напусне
Коментари Харесай

След предсрочното освобождаване на Полфрийман: Не е ясно кога ще отпътува за Австралия

Все още няма изясненост по кое време предварително освободеният Полфрийман ще напусне страната и ще отпътува за Австралия. Това заяви за bTV неговият юрист, Калин Ангелов.
Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори късмет, тъй като осъзнава какво е направил "Той не отхвърля това, което се е случило. Иска обаче да каже, че не го е направил съзнателно ", сподели свещеник Иводор Ковачев
Осъденият за ликвидиране Джок Полфрийман има право на втори късмет. Това съобщи пък по-рано през днешния ден свещеник Иводор Ковачев - един от хората, които постоянно са общували в пандиза с австралиеца през последните години.

По думите му Полфрийман ясно осъзнава какво се е случило и това тежи на съвестта му, тъй като не желал да го направи.
Освободен, само че без документи: Преместиха Полфрийман в Дома за краткотрайно настаняване в Бусманци Защитникът на австралиеца изясни, че няма визия дали той ще се върне в родината си, само че към този момент има оферти за работа
Австралиецът остава в Дома за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци, където чака да му издадат годни персонални документи.

Междувременно австралийски медии също отразиха освобождението му, като подчертаваха, че мярката на българския апелативен съд е била изненадваща.

Човекът, който е разговарял най-често с Полфриймaн в пандиза, разкри, че австралиецът не отхвърля това, което е направил, само че споделя, че не е желал да извърши ликвидиране.
Съдът за Полфрийман: Не е рисков за обществото, поправил се е Австралиецът желае да продължи да се бори за правата на лишените от независимост у нас
" Той самият има право на втори късмет, ясно осъзнава какво се е случило и не е желал да го направи желае да нпарви повече положително, с цел да покрие злото, което е извършил”, сподели пасторът Иводор Ковачев, капелан на Софийския затвор.

Преди 4 години Полфриймaн даде изявление за bTV, в което настояваше, че е незаслужено наказан.

Тогава на въпроса дали усеща виновност той дава отговор:

“Аз съм оцелявaщ. Ти представяш ли си 15 души да те бият с камъни за 10 минути. Те бяха 15 против мен. Възможно ли е човек, който е наказан незаслужено, да се усеща отговорен?! Присъдата е дадена от най-корумпираната правосъдна система в света. 70% от българите нямат доверие на правосъдната система”, разяснява тогава Полфрийман.

Мислиш ли за деня, в който тия порти ще се отворят и ти ще си свободен? Аз съм свободен?

„ Искам да си показва тая част от живота ми, че съм направил разликата, че съм трансформирал живота на хората за положително и за себе си”, съобщи още той.

От през вчерашния ден австралийски медии отразяват предварителното освобождение на Полфрийман. В собствен репортаж телевизия „ 9 нюз” отбелязва, че мярката на българския апелативен съд е била изненадваща.

Негов другар, посетил Полфрийман през 2013-а, в репортажа споделя за: " ужасяващи " условия в българските затвори.

Полфрийман получи присъда от 20 години, откакто през 2007-а намушка смъртоносно с нож 20-годишния студент Андрей Монов, след сдърпване в центъра на София. Сега австралиецът излиза на независимост шест години предварително.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР