„Все още няма решение за контролно преброяване на разписките за

...
„Все още няма решение за контролно преброяване на разписките за
Коментари Харесай

ЦИК: Разписките за гласуване – с различна дължина, но отиват в една кутия

„ Все още няма решение за контролно броене на разписките за тези избори “, посочи представителят Росица Матева.

От думите й стана ясно още, че ЦИК е сключила контракт със „ Сиела Норма “ за доставка на останалите 1600 машини за гласоподаване, които би трябвало да дойдат до 31 октомври.

„ Във вторник сключихме контракт със „ Сиела Норма “ за доставката на идващите 1600 устройства, които би трябвало да дойдат у нас до края на октомври. Предстои разпечатването на хартиените бюлетини, които ще бъдат за всеки от двата типа избори по 7 389 600 млн. броя “, посочи тя. 280 машини ще бъдат доставени в Централната изборна комисия с демоверсия за гласоподаване.

Матева изясни, че досега са подадени към 56 668 заявки за гласоподаване отвън страната: „ Все още такива се обработват в дипломатическите и консулските представителства, може би ще има известна разлика. До 23 октомври ЦИК ще вземе решение, с цел да разгласи броя и местата на секционни изборни комисии в чужбина “.

„ Имаме регистрирани 6 наблюдателни организации за тези избори, допускам и други ще се записват, имаме и 2 интернационалните наблюдателни организации “, добави тя.

„ Към сегашния миг няма да се изисква документ при гласоподаване нито за гласоподавателите, нито за членовете на СИК на изборите на 14 ноември “, съобщи зам.-председателят на комисията. Във чужбина ще се съблюдават Коронавирус ограниченията, които са наложени в съответната страна.

Стана ясно още, че в ЦИК са постъпили сигнали за потребление на език на омразата в обществените мрежи от регистрирани претенденти в изборите за президент и вицепрезидент.

„ ЦИК счита за неприемливо разпространението на обръщение под каквито и да е форми с антисемитска и ксенофобска устременост, насаждащи етническа ненавист, дискриминация и разделяне в обществото в хода на предизборната акция “, добави Матева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР