Все още няма официално постъпили заявки в Бюрото по труда

...
Все още няма официално постъпили заявки в Бюрото по труда
Коментари Харесай

Бум на мераклии да работят в новите заводи във Враца

Все още няма публично постъпили поръчки в Бюрото по труда за двата завода, които следва да отворят порти във Враца, само че ползата на врачани за работа там е огромен, сподели на конференция шефът на Бюрото по труда в града Маргарита Ангелова. По думите й на този стадий в институцията са постъпили голям брой запитвания от мераклии за работа, само че сега отворените позиции са най-вече за инженери, които владеят непознати езици. Висококвалифицираните фрагменти, които дават отговор на условията, ще могат да аплайват единствено през уеб страницата на „ Теклас “ или посредством една от най-популярните платформи за набиране на личен състав, посочи Ангелова. Тя издаде, че през месец август се чака във Враца да дойдат и представители на турския холдинг, които да се срещнат персонално със искащите да заемат инженерните позиции, а избраниците следва да заминат на образование в индустриалната база в Кърджали.
Междувременно ползата към немския холдинг "МД Електроник " също е огромен. Набирането на фрагменти обаче още веднъж е през уеб страницата на завода.
„ Постоянни поръчки имаме от заводите в Ботевград и Мездра, които се разрастват и набират личен състав. С оглед на конкуренцията, в Ботевград към този момент са завишили надниците за нощните смени, като по този метод желаят да задържат хората. За множеството работещи там обаче пътуването е тежко, по тази причина врачани напират за работа в новите фабрики, които се строят на територията на града “, посочи Ангелова.
Припомняме, че „ Теклас-България “ ще открие нови 1000 работни места във Враца, като в началото ще бъдат назначени 500 чиновници. Другият цех - "МД Електроник " пък ще започва с 300 работни места.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР