Все още не са известни възможните финансови параметриРакетите “Бримстоун” са

...
Все още не са известни възможните финансови параметриРакетите “Бримстоун” са
Коментари Харесай

Лондон и Киев пред крупна оръжейна сделка

Все още не са известни вероятните финансови параметри
Ракетите “Бримстоун” са дело на компанията MBDA

Англия може да стартира да продава оръжия на Украйна, като Лондон и Киев разискват договорка за ракети вид “земя-земя” и “земя-въздух”, написа вестник “Таймс”.

Представители на английското министерство на защитата са в договаряния с украинските им сътрудници за доставяне на украинския военен флот и военновъздушните сили на страната с ракети “Бримстоун”.

Източник от украинското министерство на защитата е представен от вестника, че продажбата на ракети ще бъде първа по рода си договорка сред Англия и източноевропейската страна. Ракетите “Бримстоун” са проектирани от английското дъщерно сдружение на Общоевропейската компания за ракетни системи MBDA, основана във Франция, само че производството им става във Англия.

Договаряната договорка идва на фона на угриженост, че Русия може да употребява рецесията с дефицита на природен газ, с цел да заграби още украинска територия, написа изданието.

Украйна сега е директна страна за съветския газ към Европа, само че в случай че газопроводът “Северен поток 2” в Балтийско море стартира да действа, Кремъл няма да е подвластен от Украйна за доставките на газ за Европа.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР