Все още не е започнало обучението на военнотехническия състав за

...
Все още не е започнало обучението на военнотехническия състав за
Коментари Харесай

Ген. Николай Русев: Българското небе е сигурно, 14 пилоти ще управляват F-16

Все още не е почнало образованието на военнотехническия състав за F-16. Пилотите ще бъдат подготвени малко откакто дойдат изтребителите в България. Вече двама водачи са подготвени за F-16, общо ще са 14. Това съобщи командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " ген. Николай Русев пред bTV.

Той изясни, че летище " Граф Игнатиево " ще бъде модернизирано за изтребителите F-16.

" Гарантирам ви, че нашето небе е несъмнено. Самолетът си е аероплан, остарял аероплан няма, а има изправен или нередовен аероплан ", посочи ген. Русев.

Ограниченията в нальота са наложени, тъй като има непълен брой в ресурса на самолетите. Ние сме военни и не сме привикнали да работим в идеални условия и лукс, сподели той.

Около година изтребителите МиГ-29 ще останат на летището в Пловдив. Поддръжката на МиГ-овете е доста трудна и по тази причина се опитваме да намираме други различни решения. Ремонт на МиГ-29 няма да има, ще се сменят моторите, посочи ген. Русев.

Не може да товарим сътрудниците единствено с лозунти, ние сме НАТО и би трябвало да понесем отговорността си от участието, акцентира ген. Русев. Безплатни никой не дава, а би трябвало да имаме средства да си купим това, което ни би трябвало, сподели още той.

Летците ни могат да се приучат на всевъзможен тип аероплан. Обучението е от порядъка сред 6 и 8 месеца, обясни той.

Припомняме, предходната седмица правителството одобри покупка на втора ескадрила изтребители F-16 Block 70.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР