„Все още има паралелна циркулация на двата щама грип –

...
„Все още има паралелна циркулация на двата щама грип –
Коментари Харесай

Кунчев: Срещу новия коронавирус няма абсолютна защита


„ Все още има паралелна циркулация на двата варианта грип – H1N1 (свински грип) и новия H3N2 („ Канзас “), който чакахме. Последната седмица доминират случаи на втория, изключително в областите, които разгласих грипна зараза “. Това разгласи в ефира на бТВ основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев във връзка бързото настъпване на грипа през последната седмица.

По думите му в този сезон по-често се разболяват деца, тъй като вариантът „ Канзас “ генетично наподобява на някои от вариантите, с които по-възрастното население към този момент се е срещало и те имат някаква степен на отбрана. Младите хора, които не са се срещали с този вирус, се разболяват по-бързо и малко по-тежко, посочи епидемиологът. Именно по тази причина в някои области бързо беше оповестена грипна почивка.

Съветът на Кунчев към родителите е в действителност да лимитират контактите на децата по време на изключителните ваканции.

Относно новия ковид, тръгнал от Китай, той разяснява, че ние сме подготвени да го посрещнем, колкото и другите европейски страни.

„ Това е третият ковид, с който се сблъсква човечеството. Имаме някаква степен на подготвеност и за по-бърза диагностика, и за реакция. Абсолютна отбрана няма, можем да понижим риска, което вършим “, разяснява още основният държавен контрольор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР