Все още има много неща, които не знаем за коронавируса,

...
Все още има много неща, които не знаем за коронавируса,
Коментари Харесай

7 нетипични симптома на коронавируса

Все още има доста неща, които не знаем за ковид, предизвикал пандемията от новото заболяване, наречено COVID-19. В това число и какви са признаците и какъв брой разнородни могат да бъдат те.
Най-честите отличителни признаци на COVID-19 са суха кашлица, тресчица и затруднено дишане.
Въеки че доста хора нямат никакви признаци – даже и да са съществено инфектирани - изследванията сочат, че забележителна част от хората демонстрират първо други признаци, като диария или загуба на подушване и усет.
Ето някои по-рядко срещани признаци на COVID-19, разказани от Сайънс Алерт.
1. Храносмилателни проблеми като диария и гадене
Те може да са по-често срещан признак, в сравнение с се смяташе до момента. Храносмилателните проблеми от ден на ден се свързват с коронавирусните инфекции, само че проучванията са смесени какъв брой постоянно проявим признак е това. Около един на 10 пациенти с ковид демонстрират някакъв тип стомашно-чревни признаци като диария и гадене, оповестява по-рано Бизнес Инсайдер.
Изследване на " Лансет " оповестява, че единствено 3% от китайските пациенти са имали диария. Около 5% са тези с гадене, демонстрира отчет на Световната здравна организация.
Новите проучвания сочат, че броят може да е по-голям, в сравнение с се смяташе до момента, и до половината от пациентите могат да имат проблеми с храносмилането, дружно с респираторните признаци. Обикновено тези пациенти също скоро развиват по-често срещаните признаци като затруднено дишане, нараснала температура или кашлица - единствено към 3% от изследваните случаи са единствено с храносмилателни признаци, споделят откривателите.
2. Неразположение и комплициране
В скорошен случай в старешки дом във Вашингтон, съвсем една трета от жителите му са са били с позитивни проби за ковид, само че половината не са имали признаци, а няколко пациенти са имали необикновени признаци като неразположение, общо възприятие на дискомфорт, дезориентация или тревога.
3. Умора
В някои случаи COVID-19 може да се прояви като безсилие. Това е измежду най-често съобщаваните атипични признаци, постоянно дружно с други по-често съобщавани признаци като кашлица или тресчица. Умората, която постоянно съпътства други признаци, се оповестява рядко при липса на по-разпространени признаци.
Пандемията, карантините и общественото разграничаване също могат да причинят спомагателен стрес и тревога. Тези и други психически фактори могат да доведат до сходни признаци, твърди психотерапевтът Илън Коен за " Психология през днешния ден ", тъй че е значимо да не изпадате в суматоха, в случай че се чувствате изтощени или неспокойни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР