Всъщност главният изпълнителен директор на Christie‘s Гийом Черути искаше да ...

Всъщност главният изпълнителен директор на Christie‘s Гийом Черути искаше да

Как Christie‘s затяга коланите?

Всъщност основният изпълнителен шеф на Christie‘s Гийом Черути искаше да даде положителен старт на виртуалната конференция за идния аукцион „ One “ от 10 юли. Този аукцион би трябвало да замества гала-търговете в Ню Йорк. Christie’s трансформира най-голямата си седмична продажба за годината в двучасово събитие , което ще се организира на 10 юли. Аукционери в четири града ще предават търга онлайн, до момента в който наддаването ще се случва в действително време онлайн и по телефона.

Кризата на пазара на изкуства обаче е толкоз дълбока, че мненията на Черути за вътрешното преструктуриране на концерна заеха доста време от изказването му и звучаха не като част от световна тактика, а по-скоро като мярка за строги икономии.

Christie‘s сплотява отделите „ Импресионисти и модернисти “ с този за „ Следвоенно и модерно изкуство “. Ще има един отдел за изкуството на 20 и 21 век. Това адресирало промененото държание, така като клиентите били еклектично настроени, написа в собствен разбор Handelsblatt. Още по тематаChristie`s ще организира онлайн едно от най-големите си годишни събития

Преструктурирането визира ръководството, аукционните формати и планирането. Сливането не е новаторско, така като Phillips към този момент предприе сходно концептуално опростяване. Christie's обаче е първата от огромните аукционни къщи, която приказва намерено за сложната пазарна обстановка. Според Черути „ постоянното ръководство " и „ намаляването на разноските посредством понижаване на личния състав " са неизбежни.

Sotheby ’s към момента е заета със следприватизационното си преструктуриране: последствията от разделянето на разкош и арт поделенията на организацията сигурно ще бъдат забележими скоро. От март Bonhams пък има нов ръководещ шеф за Обединеното кралство и Европа. Патрик Масън би трябвало да има много работа, така като къщата не престава да се концентрира най-вече върху „ живите търгове “.

Phillips от своя страна не престава да уголемява своята цифрова тактика. Едно е ясно както за клиентите, по този начин и за пазарни наблюдаващи: през тези невиждани месеци всеки върви по своя път. Времето на координираните седмици за търгове завърши – най-малко в обозримо бъдеще.

P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg