Времето за лятна отпуска наближава и ако все още не

...
Времето за лятна отпуска наближава и ако все още не
Коментари Харесай

10-те най-добри острова за лятна ваканция в Европа

Времето за лятна отпуска наближава и в случай че към момента не сте избрали къде да я прекарате, вижте 15-те най-хубави ваканционни острова в Европа, подредени от Daily Telegraph, написа profit.bg.

1. Сардиния

При споменаването на Сардиния множеството хора се сещат за блясъка на Коста Смералда, само че тук можете да откриете още доста неща: превъзходен гранитен пейзаж, прелестна морска храна и богата история, за която свидетелстват руините от времето на Картахена и Рим, пизанските църкви и испанският барок.

2. Сицилия

Най-големият остров в Средиземно море е прелестна композиция от гръцки храмове, нормански църкви и барокови дворци. Сицилия е от тези дестинации, в които разглеждането на забележителности постоянно е освен това от разглеждане на забележителности.

Тя е комбиниране от история, мек климат и оживени места за ястие, пиянство и извършване на покупки, които обезпечават на този остров на виното, цитрусовите плодове и античните пейзажи прелест през цялата година.

3. Майорка

Майорка е най-големият остров от Балеарските острови, само че с изключение на плажните курорти, има доста други способи да се насладите на крайбрежието и вътрешността му. Планината Сера де Трамунтана беше включена в Списъка на ЮНЕСКО със международно културно завещание като самопризнание за невероятните техники, употребявани за развиването на земеделието по стръмните й скатове през вековете.

Или можете да посетите някоя от винарните в централната част на острова, където локалните обичаи са по-силни отвсякога. Дори да сте били на острова доста пъти, постоянно има какво още да откриете, изключително в този момент, когато можете да избирате сред удивителни селски хотели, които оферират първокласна база за седмица или две, прекарани в проучване на красивата природа навътре в късчето земя, наред с прелестното крайбрежие.

4. Крит

Мегалонисос, Големият остров, това са единствено част от имената на Крит, който е съвсем обособена страна самичък по себе си. Плажният сезон на острова е един от най-дългите в Гърция. Плажовете по серевното крайбрежие са дълги, пясъчни и относително пренаселени, до момента в който останалите са по-къси, само че относително по-уединени.

Ако не ви се върви на плаж, има доста какво да изследвате във вътрешността – параклиси от 14-и и 15-и век с изобретателно изрисувани стенописи, руини от минойски дворци и градове, както и прелестни пътеки за разходка и наслаждаване на красивата растителност.

5. Ибиса

Белият остров е прочут с красивото си крайбрежие, стилни хотели и първокласни нощни заведения. Тук се намират някои прелестни плажове, като Кала Хондал и Кала Д'Орт с удивителната панорама, която се открива от него към скалата Ес Ведра във формата на вулкан.

6. Лансарот

Този остров, който е част от Канарските острови, претърпява гражданска война и се трансформира в много първокласна дестинация. Но не очаквайте да откриете нищо лъскаво там, защото тихата гражданска война напълно не е отстранила шикозните, екологични места.

Можете да прекарате дните си, като карате колело, разхождате се, сърфирате или пробвате някои от локалните виновност.

На острова се вижда въздействието на художника, проектант и еколог Сезар Манрике, който е избавил Лансарот от бедствието на ширещото се развиване. Невероятните му творения акцентират неповторимата геология на острова и са главната притегателна мощ за туристите.

Можете да прекарате няколко дни в визити на местата, които той е проектирал, най-много няколко изключително стилни питейни заведения и заведения за хранене с домашна конюнктура.

7. Корфу

Един от най-зелените гръцки острови, с помощта на спорадичните, само че проливни дъждове от септември до май, и хиляди маслинови дървета, които са неизменима част от пейзажа. Корфу е също по този начин един от най-спокойните острови надалеч от главните туристически горещи точки.

Основните градежи са лимитирани единствено до елементи от крайбрежието, а когато навлезете навътре в острова, в действителност наподобява като че ли сте попаднали на друго място, даже в друга епоха.

В отдалечените селца локалните поданици не престават да честват панегирия през лятото и есента с музика и щандове, отрупани със артикули. Оглеждайте се за постери, нормално единствено на гръцки език, залепени на маслиновите дървета и не очаквайте доста събития след 20 ч.

8. Тенерифе

Отдалечете се от крайбрежните курорти и открийте една от страните на Тенерифе, които множеството туристи нормално не търсят, в това число планината Анага.

Районът е съвсем непокътнат от туризъм и и локалните поданици не престават да изкарват прехраната си от плодородната земя, заобиколена от назъбени върхове, които постоянно са обхванати от облаци.

9. Менорка

Девствен, идиличен, блестящ пясък, тюркоазена вода, съвсем всички фотоси от брошурите са реалистични, когато приказваме за плажовете на Менорка. Сред най-хубавите са Прегонда, който е съвършен за водолазно гмуркане, и Кала Макарела за усамотение измежду борови и дъбови дървета.

10. Малта

В Малта има над 300 слънчеви дни в годината и е заобиколена от ясносини води - едни от най-чистите в Средиземно море. Това е една от желаните дестинации от плажуващи и фенове на гмуркането. Но една от най-очарователните страни на Малта е дългата й история на над 7000 години.

Малта има по-голяма плътност от исторически забележителности от всяка друга страна в света. Започнете с неповторимите праисторически храмове, някои от най-красивите каменни здания в света, римските катакомби, средновековни градове и невероятна архитектура и артистично завещание, оставено от малтийските рицари.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР