Времето ще бъде предимнослънчевопреди обяд, но около и след обяд

Времето ще бъде предимнослънчевопреди обяд, но около и след обяд ...

Петъкът ще бъде слънчев до обяд

Времето ще бъде предимнослънчевопреди обяд, но около и след обяд над много райони на страната ще се развивакупеста и купесто-дъждовна облачност. Това сочат данните от прогнозата наНИМХ.
Ще имакраткотрайни валежи, придружени сгръмотевиции временноусилване на вятъра. Остават условията за градушки.Максималните температурище са между 22° и 27°.
Преди обяд поЧерномориетоще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купестодъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър със северна компонента.
Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата наморската водае 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.
Впланинитеповече слънце ще има преди обяд. Около и след обяд над много райони ще се развива купестодъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки.
Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Източник: bulnews.bg