Времето се оправи и всички хукнаха към Турция на пазар,

...
Времето се оправи и всички хукнаха към Турция на пазар,
Коментари Харесай

Докога ще продължи този ад на ГКПП „Малко Търново“

Времето се оправи и всички хукнаха към Турция на пазар, опашките всеки ден са километрични

Задръстването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ към този момент не е вест, а всекидневие. Километрични опашки, изнервени водачи, очакване с часове, от време на време и денонощие – това е нормалната картинка от години на пункта и от турска, и от българска страна. Причината е, че работи единствено едно гише, от време на време, доста рядко, две. 

Въпреки че от предходната година влизането в южната ни съседка може да стане единствено с персонална карта, прекосяването през границата, обработката на документите отново лишава доста време. А искащите да пътуват за пазар в Одрин или другите близки градове – Лозенград, Чорлу, Люлебургаз нараства непрекъснато – освен през уикендите, а през цялата седмица. 

Проблемът обаче не е единствено огромната опашка в резултат на многото коли, а нелоялна процедура – пропускането на коли с преимущество, сигнализира четец на Флагман.бг от Бургас. 

„ Вчера с другари пътувахме до Турция, на отиване преминахме относително бързо през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “, навръщане имаше опашка от чакащи коли. За благополучие работеха две гишета и почти за 2 часа и половина влязохме в България. Ако беше единствено едно гише, щяхме да си чакаме до сутринта. Докато бяхме на опашката, забелязахме по какъв начин рейсове се пропущат с преимущество “, споделя нашият четец. 
 Опашките на границата са ежедневие
Всъщност тази процедура не е от в този момент, а от няколко години. За рейсовете няма специфични гишета за прекосяване, само че вместо да се наредят на опашката и да чакат наедно с останалите водачи, те ги изпреварват и пререждат.

Миналата година даже се стигна до устен спор на границата. Въпрос на време е се случи и физическа разпра. 

„ За страдание това се позволява от чиновниците на границата. Никой нищо не споделя на автобусните водачи. Или са с доста огромни връзки, или си заплащат, друго пояснение нямам. Те пререждат колите и минават преди всички. А когато от един рейс изсипят 40-50 индивида на пункта, представете си по какъв начин се обработват документите и какъв брой се постанова да чакаме ние, простосмъртните “, оплаква се бургазлията. 

Той пита докога ще продължи това безумство с рейсовете на границата и няма ли най-сетне да разширят пункта, с цел да може пътуването да се облекчи. 
 Хората чакат с часове

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР