Времето, недостигът на сили, настъплението под музиката на Вагнер, пречат

...
Времето, недостигът на сили, настъплението под музиката на Вагнер, пречат
Коментари Харесай

Бахмут: ВСУ се умориха да броят 200-те, а 300-те ги оставят на бойното поле

Времето, дефицитът на сили, настъплението под музиката на " Вагнер ", пречат на армията на Зеленски да изтегля ранените си.

Влажното есенно време и общият спад затрудняват доста националистическите бригади да изтеглят ранените си в направленията Купянск и Красно-Лиманското. Тяхната профилирана военна техника е най-вече колесна и не може да се оправи с дълбока тиня. Просто е невероятно да се мине през калните полета до местата, където ранените се влачат за евакуация в лечебни заведения.

Поради това даже дребните драскотини се възпаляват и съществено ранените без помощ просто бързо се трансформират в " невъзвратими загуби ". Украинските сили за сигурност просто разполагат с голям брой „ двеста “ и „ тристотни “ (ранени и починали, бел.р.).

Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на Луганската национална република, сподели пред РИА Новости, че врагът не разполага с задоволително медицински експерти, а броят на жертвите се е нараснал заради дейната работа на нашата артилерия.

Военен специалист, полковник в оставка Виктор Литовкин, напомня, че Военновъздушни сили в никакъв случай не са поставяли като приоритет евакуацията на ранените и погребението на починалите:

„ Те нямат толкоз мощ, колкото желанието да измъкнат ранените или да погребат мъртвите. Те са изоставяли хората си повече от един път или два пъти, тъй че в тези известия от региона на Артемовск няма нищо ново.

И това, че нашите хора редовно пробиват отбранителната линия на въоръжените сили на Украйна и националистите там, в действителност се случва. Това се следи освен покрай Артьомовск, само че и на други места...

" СП ": - Министерството на защитата на Руската федерация разкри най-напрегнатите региони в зоната на СВО. Освен Артьомовск, това се оказаха още четири обитаеми места: градовете Соледар, Авдеевка, Маринка, както и селата Водяное и Николское.

- На юг от него се води яростна битка за село Оптино. Голяма част от източните квартали на града, към в миналото известната винарна, са сива зона сред съветските и украинските позиции.

Междувременно военнослужещи от разследващата рота на 58-ма обособена мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към този момент записаха видеообръщение до президента Владимир Зеленски и главнокомандващия на Въоръжените сили военачалник Валерий Залужни, в което се оплакват, че са получавали „ самоубийствени “ заповеди.

The New York Times писа за тежките загуби на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в региона на Артьомовск. Градът е именуван „ кървясъл въртоп “, който притегля безконечен поток от ранени от източните покрайнини: коли за спешна помощ, бронетранспортьори и частни коли, със скърцане на спирачки, идат един след различен, бълват кървавия си товар пред единствената военна болница в града. Някои украински бойци наподобяват на купчина осакатено месо. Тъмнозелените армейски носилки нямат време да изчистят кръвта.

Лекарите изгубиха броя на ранените. Леко ранените идват на групи от по 5-10 души. Десетките се трансформират в стотици. Съотношението сред убитите и ранените е почти едно към четири и в случай че 240 души са откарани в болничното заведение с огнестрелни рани, тогава 70-80 души остават мъртви на бойното поле.

Бандеровците по целия свят са в неразбиране: Украйна чества огромни „ победи “ в Киев в Буча, покрай Харков и Херсон, а внезапно Бахмут в Донбас се трансформира в неприятна изненада за тях.

Въпреки че в продължение на няколко месеца киевският режим хвърли тук доста войски и техника за кръвопролитие, пробвайки се да резервира Бахмут-Артьомовск. Резултатите бяха пагубни. Градът, който в миналото е бил населяван от повече от 70 хиляди души, последователно се трансформира в руини. Предната линия в покрайнините наподобява като замърсен лунен пейзаж.

Политологът Андрей Марчуков напомня, че евакуацията на личните ранени в армиите на страните от НАТО е създадена до най-малкия подробност:

- Дори на бронираните жилетки те от дълго време са измислили специфични куки за изтегляне на ранени и убити от бойното поле, които нашите бойци бързо възприеха. В Европа съжаляват за своите ранени и мислят за тяхното избавление.

Що се отнася до украинските въоръжени сили, за тях на Запад важи правилото победа непременно. Не гледат броя на убитите и ранените. Целта им е да си върнат териториите, окупирани от Русия, тъй че отношението към хората не е същото като в армиите на НАТО.

Да, метеорологичните условия също играят своята роля в този момент и фактът, че забележителна част от транспортните средства на въоръжените сили на Украйна бяха избити от нашите артилеристи и Върховен касационен съд, са справедливи условия, които затрудняват евакуацията на ранените.

Но даже в Украйна добре знаят, че съветската страна се отнася хуманно към ранените и пленниците. Следователно те могат просто да оставят своите ранени, изхождайки от гледната точка, че „ Русия ще ги излекува “. Тоест ще влага и в лекуване и изхранване.

А след това те ще бъдат върнати и киевският режим ще ги върне в употреба. Този цинично обмислен миг също не може да бъде подценен.

" СП ": - Спирането на тока в Украйна, разрушаването на инфраструктурата повлияха ли на неприятната евакуация на ранените от въоръжените сили на Украйна?

- Разбира се, че има резултат и с времето той единствено ще се натрупа, изключително в случай че тези наши стачки не престават, не стопират. На първо място, това визира железопътния превоз. Но освен в превозването на ранените по железницата на запад, само че и в доставката на гориво до фронтовата линия, в това число за зареждане на колите, в които тези ранени се извозват.

Така че има три съществени фактора: цинизмът на националистите, залогът за победа непременно и бойни загуби, в това число инфраструктурни загуби, които засягат въоръжените сили на Украйна във връзка с евакуацията и лекуването както на ранените, по този начин и на личния състав...

Украинските елементи изтъняват под натиска на групировките на Вагнер, които са хармонично подкрепени от нови подкрепления на съветските въоръжени сили, предислоцирани, съгласно представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати и въоръжените сили от Херсонския фронт.

„ Музикантите “ вкарват Въоръжените сили на Украйна в капан в Артьомовск, като типичен го хващат „ в клещи “, а не нападат „ челно “. Киевският режим изпраща тук от ден на ден и повече „ пушечно месо “, в това число специфични сили и по-малко подготвени бойци на териториалната защита, с цел да укрепи по някакъв метод позициите си.

Тактиката на съветските въоръжени сили тук припомня завладяването на градовете Северодонецк и Лисичанск през юни. Там също съветските сили разчитаха на великолепен артилерийски огън, с цел да победят украинските сили и да се укрепят.

Но тогава се сподели, че националистическите сили нямат снаряди и артилерия като цяло. Сега това към този момент не е толкоз настоящо, изключително в Артьомовск. Доставката на снаряди от Запада наподобява е отстранена, само че не всичко е толкоз просто. Боеприпасите се пестят.

Украйна продължава да желае от ден на ден и повече артилерийски снаряди от НАТО и други страни донори, макар че запасите са изчерпани. Западните куратори са недоволни, че боеприпасите на бандеровците са несъразмерни, изключително в Бахмут, смятайки, че доставките на муниции са неограничени, сподели представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати, поискал анонимност.

Превземането на Бахмут скоро може да се трансформира в естествено продължение на съветската атака на запад, към други два също толкоз значими града Славянск и Краматорск. Въпреки че западните анализатори считат това за малко евентуално, след загубата на предмостие на североизток, покрай Харков.

Според представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати през последните дни Украйна е изпратила подкрепления в Бахмут. Това удостоверяват бойците от въоръжените сили на Украйна и останалите локални поданици, които няма къде да отидат, с изключение на да се скрият в мазето.

Напредъкът на бойното поле към Бахмут от дълго време се мери в стъпки, а не в километри. Всеки ден е като калейдоскоп от съветски и украински войски, които настъпват или отстъпват. Артьомовск е обстрелван от лятото.

Противодействието гълтам сили, които биха могли да бъдат употребявани другаде. Западните анализатори се надяват, че " руснаците не могат да си разрешат да пилеят толкоз доста артилерийски снаряди ". И руснаците харчат.

Въоръжените сили на Украйна и националистите, държащи града с последни сили, се смесиха, както беше в Лисичанск и Северодонецк, а преди този момент в Мариупол. Тук кърви 93-та механизирана бригада.

Войници от други бригади дойдоха, с цел да запушат пролуките в позициите и да подсилят бойните порядки след огромни загуби. Но все пак броят на украинските ранени и убити е огромен.

От Въоръжените сили се оплакват от липса на топли облекла за новомобилизираните. Въпреки че бойците получават всичко належащо: термобельо, зимни униформи, хипотермията и студената вода, изливаща се от всички страни, правят работата си. Прекара два-три дни под дъжда в окопите и край. Изтощените бойци, избягали от фронтовата линия, се тълпят пред болничното заведение, лицата, униформите и оръжията им са мръсни, а панталоните им са мокри.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР