Времето над страната ще се задържи почти без промяна –

...
Времето над страната ще се задържи почти без промяна –
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 15 октомври

Времето над страната ще се задържи съвсем без смяна – през нощта ясно, а денем най-вече слънчево, само че в часовете след среднощ и преди обяд над Източна България ще има мъгла или ниска облачност. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В утринните часове мъгла ще има и тук-там в котловините и низините от останалата част на страната. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.
Максималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред 23° и 28°, в София - към 26°. Минимални температури сред 7° и 12°. Атмосферното налягане денем още малко ще се намали и ще бъде близо до междинното за октомври.
Над Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове видимостта краткотрайно ще се усъвършенства, облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 15°.
През идващите дни ще остане топло за интервала, в множеството региони - и слънчево, тук-там в низините на изток, а към четвъртък-петък и около Дунав, след среднощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, от които ще преръмява. Ще бъде съвсем безшумно. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 21° и 26°, по Черноморието, където ниската облачност или мъглата ще се задържат по-дълго - до към 20°. Минималните в множеството места ще са сред 7° и 12°. В планините ще бъде слънчево и по-топло от нормалното за втората половина от октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР