Временното правителство на Боливия обяви, че демонстрациите в страната намаляват,

...
Временното правителство на Боливия обяви, че демонстрациите в страната намаляват,
Коментари Харесай

Новият режим в Боливия говори за успокояване, но дали наистина е така?

Временното държавно управление на Боливия разгласи, че демонстрациите в страната понижават, в миг, в който групировки, близки до някогашния президент Ево Моралес, желаеха оставката на краткотрайния водач Жанин Анес, заяви Агенция Франс Прес.
Броят на проблематичните места е " намалял на половина ", сподели краткотрайният министър на вътрешните работи Артуро Мурило. Откакто избухна в края на октомври, насилието е лишило живота на минимум 23-ма души, а десетки са били ранени, съгласно Междуамериканската комисия по правата на индивида, показва БГНЕС.
Протестите, които принудиха Моралес да потърси леговище в Мексико, не престават, най-вече към централния град Кочабамба, където в петък избухнаха жестоки конфликти сред производителите на кока и армейските елементи и полицията. Девет души са починали, заяви Междуамериканската комисия по правата на индивида, макар че държавното управление призна за гибелта единствено на петима.
Временният министър на вътрешните работи Артуро Мурило разгневи опозиционните групи, като допусна, че производителите на кока може даже да гръмнат някои свои лични последователи, с цел да генерират благосклонност.
От Мексико, подалият оставка президент Ево Моралес написа в Twitter, че " това са закононарушения против човечеството и те не би трябвало да остават безнаказани ".
Въпреки че демонстрациите като цяло затихнаха в неделя, протестиращите блокираха автомагистрала от Ел Алто, на към 10 километра от административната столица на Боливия, увеличавайки дефицита на гориво. В доста райони се оповестява за дефицит на храна. Временното държавно управление изпрати аероплан с 35 тона месо в Ла Пас и даде обещание да даде 25 тона пиле.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР