Временно задържане за срок до 40 дни поиска току-що бургаската

...
Временно задържане за срок до 40 дни поиска току-що бургаската
Коментари Харесай

Задържаният за залятата с киселина украинка бил с болно сърце, иска домашен арест

Временно задържане за период до 40 дни изиска преди малко бургаската Окръжна прокуратура за 42- годишният Олексий Левин, арестуван в Бургас на 24-ти януари след профилирана полицейска интервенция.

Левин се е издирвал с алена бюлетина на Интерпол за тежко закононарушение осъществено в Украйна - съзнателно причиняване на телесно увреждане с детайли на извънредно мъчение, довело до гибелта на жертвата. Според украинското законодателство за това закононарушение се планува отнемане от независимост от 7 до 10 година като отминалостта не му е изтекла, акцентира наблюдаващия прокурор по делото за мярката за неотклонение на Левин.

Държавното обвиняване изиска украинецът на бъде арестуван за период до 40 дни, защото има действителна заплаха той да се укрие в случай че бъде пуснат на независимост. Като спомагателен претекст за най-строгата мярка, прокуратурата добави и вероятността обвиняването против украинеца да бъде преквалифицирано по член 116 от Наказателен кодекс за ликвидиране.

42-годишния украинец пиуска от съда домакински арест, защото имал сериозен здравословен проблем. Още в Украйна му били сложени 4 байпаса на сърцето. Левин сподели още, че има медицински документи за това, само че те останали в чантата на брачната половинка му, с която обитавал жилище в Бургас. Точно съществуването на контракт за наем на парцела в Бургас бе претекстът на служебния бранител да изиска по-лека мярка " Домашен арест ". Съдът ще се произнесе в 17:45.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР