Временно изпълняващият длъжността канцлер на Австрия притиска консерваторите на Себастиан

...
Временно изпълняващият длъжността канцлер на Австрия притиска консерваторите на Себастиан
Коментари Харесай

Временният канцлер на Австрия настоява за коалиционно споразумение до януари

Временно изпълняващият длъжността канцлер на Австрия притиска консерваторите на Себастиан Курц и Зелените да реализиран съдружно съглашение до януари или нейният кабинет ще стартира да взема по-големи политически решения, осведоми " Ройтерс ".

Канцлерът Бригите Бирлайн води краткотрайно държавно управление след разпадането на дясното държавно управление поради корупционен скандал . Бирлайн съобщи, че ролята на нейното държавно управление е просто да управлява страната.
 Австрия няма да приложи възбраната за глифозат поради техническа спънка
Австрия няма да приложи възбраната за глифозат поради техническа спънка

Забраната трябваше да влезе в действие от 1 януари 2020 година

Австрийската национална партия на Курц завоюва изборите на 29 септември с 37,5% поддръжка , само че се нуждае от съдружен сътрудник, с цел да получи болшинство в долната камара. Партията води съдружни договаряния със Зелените и все още малко неща са известни. Двете страни декларират, че имат съществени разлики.

Надяваме се скоро да бъде подписано съглашение . Не толкоз значимо дали ще бъде до Коледа, или ще бъде до януари. Но в случай че процесът се протече по-дълго, обществото ще престане да търпи нашето схващане за нашия мандат , предизвести Бригите Бирлайн в изявление за вестник Der Standard.

Социологически изследвания демонстрират, че държавното управление на Бирлайн е одобрявано, евентуално поради лимитираните си благоприятни условия или дискретността си.
 Зелените в Австрия склонни на коалиция с Курц
Зелените в Австрия склонни на коалиция с Курц

Въпреки извънредно другите си политически стратегии

До момента не сме запълвали никакви висши постове - нито посланици, нито ръководители на ведомства, не сме инициирали законодателство, с дребни изключения. Ако това продължи по-дълго, ние като държавно управление ще би трябвало да отговорим и да променим нашето схващане за мандата ни в съвещания с президента, добави канцлерът.

Нейният кабинет е определян като технократско държавно управление, само че е вследствие на компромис сред три партии - Австрийската национална партия, социалдемократите и крайнодясната Австрийската партия на свободата.
 В Австрия се готвят за коалиция
В Австрия се готвят за коалиция

Партията на Курц си търси сътрудник

Бирлайн беше назначена за ръководител на Конституционния съд по време на обединението сред партията на Курц и крайнодесните.

Запитана дали има някаква информация по какъв начин вървят договарянията, Бирлайн отговори: " Не. Не знам повече от вас ".

Консерваторите на Курц могат да се възползват от мненията на канцлера и да изискат по-бързо подписване на договорка. Зелените декларират от своя страна, че не бързат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР