Временно изпълняващ длъжността министър-председател на Армения, Карен Карапетян, предложи да

...
Временно изпълняващ длъжността министър-председател на Армения, Карен Карапетян, предложи да
Коментари Харесай

Временният премиер на Армения предложи предсрочни избори

Временно изпълняващ длъжността министър-председател на Армения, Карен Карапетян, предложи да бъдат свикани  предсрочни парламентарни избори, които да разрешат политическата рецесия в страната, съобщи ТАСС.

 „ В момента се намираме в невъзможност. Пашинян твърди, че настоящият министър председател би трябвало да бъде претендент на народа и че тази роля може да се извърши единствено от него. Поисках от президента на страната да потърси съвет от политическите сили и да свика нови избори. Ако жителите на Армения желаят Пашинян да стане министър-председател на страната, то те ще гласоподават за него “, съобщи Карапетян.

Макар че досега митингите в страната протичат спокойно, политическата рецесия в Армения, която е главният съдружник на Русия в района, може да докара до нови спорове със прилежащ Азербейджан по отношение на статута на оспорвания от двете страни планински регион Нагорни Карабах.

До рецесията в страната се стигна откакто прекаралият 10 години на президентското кресло Серж Саркисян бе определен от Народното събрание на Армения за министър-председател на страната на 17 април. В понеделник Саркисян подаде оставка от премиерския пост след всеобщи митинги и обвинявания, че манипулирал конституцията на страната, с цел да се задържи на власт, откакто неотдавна Армения смени формата си на ръководство от президентска на парламентарна република.

Опозиционният водач Никол Пашинян, който организира митингите против Саркисян, съобщи подготвеност да поеме ръководството на страната и да продължи натиска върху политическия хайлайф,  докато не бъдат осъществени промени в политическата система на страната.

Днес Пашинян трябваше да се срещне с настоящия министър председател Карапетян, с цел да обсъдят идващите стъпки за разрешаването на политическата рецесия, само че срещата сред двамата беше анулирана, откакто те не съумяха да се схванат за нейния дневен ред.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР