Временният външен министър на Гърция Василис Каскарелис и новозаклетият външен

...
Временният външен министър на Гърция Василис Каскарелис и новозаклетият външен
Коментари Харесай

Гръцкият и турският външен министър обсъдиха въпроса с миграцията

Временният външен министър на Гърция Василис Каскарелис и новозаклетият външен министър на Турция Хакан Фидан разискаха въпроса за миграцията в телефонен диалог, оповестява електронното издание на в..

Мигрантските потоци в Гърция се усилиха през последните няколко седмици, подкрепени от по-ниските равнища на водата на река Еврос, която образува съвсем цялата сухопътна граница сред двете страни.

Турция има опит в изтласкването на мигранти през границата, най-много при започване на 2020 година, тъкмо преди пандемията Covid-19.

Но краткотрайният министър за отбрана на жителите Хараламбос Лалузис, който се пенсионира като шеф на щаба на армията предишния януари, сподели, че „ не има вяра, че Турция въоръжава миграцията “ в този миг.

Лалузис, чието министерство управлява гръцката полиция и други сили за сигурност, отговаряше на въпрос на кореспондент по време на посещаване в Солун.

Лалузис добави, че отбраната на опасенията за сигурността на жителите е приоритет за служебното държавно управление, което е натоварено с провеждането на изборите на 25 юни, и че то работи съгласно проект.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР