Временните мерки не могат да предложат трайни решения за мигрантската

...
Временните мерки не могат да предложат трайни решения за мигрантската
Коментари Харесай

Захариева и Маринов: Против сме прием на мигранти директно от спасителните кораби

Временните ограничения не могат да предложат трайни решения за мигрантската рецесия и би трябвало непрекъснат механизъм, който да обгръща както морските, по този начин и сухопътните граници. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която взе участие с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в неофициална среща на външните и вътрешните министри от Европейски Съюз и Шенген в Париж, отдадена на настоящите проблеми на миграцията в Средиземноморието. Срещата се провежда по покана на френския външен и вътрешен министър - Жан-Ив льо Дриан и Кристоф Кастанер.
Захариева посочи, че следва да продължат напъните за дейно осъществяване на споразуменията за реадмисия с трети страни и договаряне на нови. Според нея не би трябвало да се слага акцент единствено върху натиска в Централното Средиземноморие, а и да се обърне внимание на Източното Средиземноморие, където главният приток е от жители на Афганистан, Ирак и Сирия. Българските министри ясно обявиха, че са срещу приемане на мигранти непосредствено от корабите.
" Без съществуването на един, непрекъснат и общо важащ за целия Европейски Съюз механизъм казусът няма да се реши. Временните решения или съдружните решения могат да облекчат страните на предна линия, само че няма да решат в целокупност казуса, пред който е изправен Европейски Съюз. Важно е да приказваме с един глас и по тази тематика и да насочи верните послания ", посочи Захариева.
През 2018 година са били регистрирани 150 000 случая на незаконни влизания в Европейски Съюз, което е спад с 25 % спрямо 2017 година и най-ниското равнище от пет години. За първото полугодие на 2019 година по море са влезнали единствено към 32 000 незаконни мигранти. Най-много са регистрирани в Гърция – 13 600 (сходен брой по отношение на същия интервал на 2018 г.) и Испания – 10 500 (намаление с 5 000). В резултат на съдействието на Италия с либийските управляващи и новата политика на страната да не позволява в Италия избавени мигранти, пристиганията там са едвам 2800 (спрямо 16500 през същия интервал на 2018 г.). В Централното Средиземноморие нарастване записва единствено Малта, с 1200 случая (спрямо 235).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР