"Време, дух и материя“ е новата изложба на живописеца Божидар ...

"Време, дух и материя“ е новата изложба на живописеца Божидар

"Време, дух и материя" - новата изложба на художника Божидар Димитров

"Време, дух и материя “ е новата галерия на живописеца Божидар Димитров. Картините са нарисувани през последните две години, като пандемията се трансформира в негово ентусиазъм.

"Пандемията елементарно ни усамоти в ателието, само че защото хората като мен са привикнали, това способства повече върху концентрирането на креативната енергия ", разяснява той пред

Димитров стартира да твори от студентските си години, като и до през днешния ден работи настойчиво по своите картини и дърворезби. Преди две години, когато стартира пандемията, се усамотява и стартира да твори. Последната му картина, която е част от галерия му, носи името "Време дух и материя ". Това става и мотото на новата му експозиция, 25-а подред.

Божидар Димитров живее и твори в София, само че негови произведения има в галерии в Швейцария, Сингапур и Съединени американски щати. В началото на идващата година му следва нова галерия – в Скопие.

"В ателието работя неща, които са съсредоточени върху голо женско тяло и върху природата. Това, което на времето в Лесотехническия университет ни споделяше моят професор: "По-добре да си човек измежду дърветата, в сравнение с дърво измежду хората ", описа той.

Всички хора, които са ценители на изкуството, могат да посетят изложбата до 9 ноември в изложба "Лик ".

Източник: dnes.bg