Връзките между Европа и САЩ вече не изглеждат толкова силни,

...
Връзките между Европа и САЩ вече не изглеждат толкова силни,
Коментари Харесай

Брюксел и Пекин ще обединяват усилия за борба с глобалното затопляне

Връзките сред Европа и Съединени американски щати към този момент не наподобяват толкоз мощни, колкото сме привикнали да ги виждаме от десетилетия, оповестява Inews. С идването на власт на Доналд Тръмп нещата явно започнаха да се трансформират и към този момент сме очевидци на съществени безредици сред Брюксел и Вашингтон. Поредният разкол стартира в края на предходната седмица на срещата на Г-7 в Таормина и се доразви през вчерашния ден, когато стана ясно, че президентът на Съединени американски щати ще разгласи публично, че отдръпва страната си от Парижкото съглашение за климата. 

Европа обаче побърза да откри заместител на Съединени американски щати в това връзки. В тази връзка стана ясно, че Европейски Съюз и Китай ще основат обединяване за битка с климатичните промени. Целта е да се обезвреждат следствията от излизането на Съединени американски щати от Парижкото съглашение, написа " Файненшъл Таймс ", като се базира на взаимно изказване, което ще бъде публикувано на следващия ден, в границите на срещата на върха Китай-ЕС. Според вестника, Пекин и Брюксел ще се ангажират с общи ограничения за ускорение на отхвърли от твърдите горива, съобщи vesti.bg.

Парижкото съглашение за климата беше подписано на 12 декември 2015 година след конференция във френската столица. На нея участваха представители от 195 страни, които се договориха да лимитират човешкото въздействие върху климата и по този начин да бъде занимателен процесът на световно стопляне. В рамки на съглашението страните поеха съответни задължения за ограничение на предаваните в атмосферата парникови излъчвания.

Новият американски президент обаче неведнъж е заявявал, че не има вяра в световното стопляне и че ограниченията против него само вредят на стопанската система. По време на предизборната си акция предходната година Тръмп даде обещание страната му да излезе от Парижкото съглашение. Като президент той анулира някои от екологичните ограничения на предшественика му Барак Обама, само че остави решението за спогодбата за след срещата на Г-7, която се организира предходната седмица.

Окончателното решение на Тръмп да извади Съединени американски щати от съглашението беше обявено от американското издание " Аксиос ", което се базира на свои източници в Белия дом. Очаква се Тръмп публично да разгласи решението си за излизането от Парижкото съглашение през днешния ден.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР