Врацагр. ВрацаПредставители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във

...
Врацагр. ВрацаПредставители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във
Коментари Харесай

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца
гр. Враца
Представители на Вътрешна македонска революционна организация се включиха в общоградското шествие във Враца във връзка 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Водени от регионалния ръководител Красимир Богданов и общинските съветници Красимир Ангелов и Момчил Янков, войводите сервираха цветя пред паметника на първоучителите и възпламениха свещ за просперитета на българската нематериалност.

Роман
гр. Роман
В гр. Роман, локалната конструкция на Вътрешна македонска революционна организация с ръководител Марин Връбчев раздаде възпоменателни картички и сервира венец пред паметника на солунските братя.

Пловдив
гр. Пловдив
На няколко места в Пловдив младежи раздаваха гратис книги на български създатели в чест на празника. Инициативата е на студентската организация на Вътрешна македонска революционна организация и цели опазване и разпространение на българската книжовност и просвета. Сред раздаваните произведения беше и биографията на революционера Гоце Делчев.

Целта на акцията ни е от ден на ден хора да извърнат внимание на българската книга, на българската писменост. Тази, която Светите братя Кирил и Методий подариха на човечеството.

Студентите от Вътрешна македонска революционна организация споделят, че с този жест желаят да кажат: „ Вземи безвъзмездна българска книга! Гордей се с българския език и просвета! “. Точно в днешните динамични времена имаме потребност от отстояване и опазване на идентичността си, а какво по-идентично от нашата книжовност.

Звънливият и богат български език е оръжието, с което родните писатели съумяват даже и в мрачните и сложни години на терор, да запазят родолюбието и идеала за независимост, да увековечат отрудения българин, пристрастеностите и неволите на хората, допълват младите воеводи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР