Враца. Усложнена остава зимната обстановка в Община Враца. На територията

...
Враца. Усложнена остава зимната обстановка в Община Враца. На територията
Коментари Харесай

Враца: Усложнена е зимната обстановка в общината

Враца. Усложнена остава зимната конюнктура в Община Враца. На територията на района е разгласен жълт код за рисково ниски температури, като за общината ще са сред –12° и –9°. През последното денонощие снежната завивка се е нараснала и тук-там доближава до 95 см., като най-вече е в селата Паволче, Челопек, Върбица. Снеговалежът продължи повече от 24 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Враца . На територията на община Враца няма обитаеми места без електрозахранване и водоподаване. Пътищата са заснежени, обработени и проходими при зимни условия.
Предвид зимната конюнктура, линиите на общоградския превоз до обитаемоте места се движат със забавяне.
8 снегорина на общинско дружество и 9 трактори на арендатори са обработвали основните пътни артерии, регионите към болничното заведение, детски, здравни и обществени заведения. Без спиране на работата, се прави снегопочистването във Враца, като след почистването на основата градска мрежа, комбинираните машини влизат и във вътрешно-кварталните улици. С над 60 тона сол са осолени трасетата на града. Пешеходните зони, към спирките и тротоарите се обработват от 50 чиновници на комуналното дружество и 5 роторни машини.
Започна разчистването и към контейнерите, за по-добра организация на сметоизвозването в града.
Община Враца приканва жителите да бъдат деликатни и толерантни на пътя, да оказват подпомагане и да не попречват дейностите по снегопочистването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР