Враца празнува Деня на града и чества 146-годишнина от подвига

...
Враца празнува Деня на града и чества 146-годишнина от подвига
Коментари Харесай

Враца празнува Деня на града и чества 146-годишнина от подвига на Ботев

Враца чества Деня на града и празнува 146-годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

По традиция в историческия храм " Свето Възнесение " тази заран Врачанският митрополит Григорий отслужи панахида за поета-революционер и неговата чета. Деца от детските заведения в града ще преминат дружно с ботевите поклонници към километър от последния стадий от Националния туристически поход " По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица ".

В самодейността " Със стихове и песни по стъпките на Ботев " ще се включат кметът на общината Калин Каменов и регионалният шеф Стефан Красимиров, който ще продължи дружно с походниците до края на най-голямата туристическа демонстрация в страната.

Походът приключва през днешния ден в последния лагер, покрай връх Околчица. От 13:30 часа в местността " Йолковица " ще има поклонение на лобното място на Христо Ботев.

От 10:00 часа стартира тържественото съвещание на Общинския съвет във Враца, на което ще бъдат оповестени Почетните жители и носителите на Наградите на Враца за 2022 година.

От 19:30 часа в залата на Драматично-кукления спектакъл стартира церемониален концерт за Деня на града и за годишнината от подвига на поета-революционер и неговата чета. От 19:30 часа на централния площад в града стартира митинг-заря в памет на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

Очаква се президентът Румен Радев , който е патрон на националните празнувания " Ботеви дни - 2022 " във Враца, да произнесе слово.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР