Враца. Незаконно притежавания оръжия и боеприпаси са иззети при специализирана

...
Враца. Незаконно притежавания оръжия и боеприпаси са иззети при специализирана
Коментари Харесай

Враца: Незаконно притежавания оръжия и боеприпаси са иззети при специализирана операция на служители на РУ – Мездра и Роман, задържани са двама мъже

Враца. Незаконно притежавания оръжия и муниции са конфискувани при профилирана интервенция на чиновници на районно управление (на МВР) – Мездра и Роман, арестувани са двама мъже. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Специализираната интервенция е извършена на 21 февруари на територията на селата Типченица и Курново. В хода на дейностите, подхванати от чиновници на районните ръководства в Мездра и Роман, в частна къща и прилежащи към нея постройки в село Типченица, били конфискувани общо 772 боеприпаса от друг диаметър. Обитателят на парцела С. К. (на 58 г.) не показал нужното за притежанието им позволение.
В рамките на интервенцията претършуване било осъществено и в частен дом в село Курново, благосъстоятелност на С.В. (на 60 г.). Там служителите на реда намерили огнестрелни оръжия и муниции, за които С.В. няма съответно позволение. Иззети са: пушка с оптически мерник; три пушки карабини; един картечен и седем револвера от друг тип; револвер; ловна пушка; 889 боеприпаса от друг диаметър.
Двамата мъже са арестувани с полицейска мярка за период до 24 часа. Срещу тях са стартирани досъдебни производства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР