Враца. Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави участниците в Националния

...
Враца. Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави участниците в Националния
Коментари Харесай

Враца: Министър Николина Ангелкова поздрави участниците в Националния фолклорен събор „Леденика”

Враца. Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави участниците в Националния фолклорен събор „ Леденика “, който се състоя тази събота и неделя, оповестиха от пресцентъра на министерството. „ Провеждането на това събитие за втора поредна година демонстрира, че имате желанието и полагате старания да съхраните българските обичаи и да разпространявате района измежду повече български и задгранични туристи ”, уточни министър Ангелкова. Тя напомни, че Враца е определена за една от ЕДЕН дестинациите в България. „ Враца води началото си от богато тракийско населено място и през вековете остава значим занаятчийско-търговски, а по късно и промишлен център ”, сподели още министърът на туризма.
По думите й начинания като тази са образци, които би трябвало да бъдат следвани и развивани, тъй като това ще способства освен за опазване на българския дух, само че и за построяването на България като устойчива целогодишна туристическа дестинация.
През 2016 година, когато се организира за първи път, съборът бе посетен от над 5 000 индивида. Също по този начин, Националният фолклорен събор „ Леденика ” бе победител в категория „ Духът на България “ в първите държавни Годишни награди в туризма. „ Сигурна съм, че Община Враца и тази година ще се включи уместно в конкуренцията ”, акцентира министър Ангелкова.
В самия събор участваше кметът на Община Враца Калин Каменов, който заяви, че тази година се чака посетителите на събора да надвишават 10 000 души, а в програмата са се присъединили над 70 фолклорни състава. По традиция се организира и възстановка на Северняшка женитба.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР