Враца. Кризисният щаб за защита на населението при бедствия и

...
Враца. Кризисният щаб за защита на населението при бедствия и
Коментари Харесай

Враца: Двама души са пострадали от паднали предмети, а в 7 населени места от общината има проблем с електрозахранването заради силния вятър

Враца. Кризисният щаб за отбрана на популацията при бедствия и повреди във Враца се събра на съвещание по отношение на усложнената обстановка в общината поради ураганния вятър, който минава в региона. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Комисията бе управлявана от заместник-кмета Мария Попова. Присъстваха още секретарят на Общината Нина Дакева, специалисти от общинска администрация, представители на РЗСПАБ, КАТ, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, Оперативна програма „ БКС “.
На съвещанието бяха изнесени данни за нанесените вреди досега от стихията. На територията на Община Враца минава вятър с пулсации от 115.2 км. в час. В три обитаеми места няма ел. зареждане – Челопек, Паволче и Згориград, без ток отчасти са селата Бели извор, Власатица, Девене и Нефела. Вследствие на ураганния вятър в районна на Е-79, преди влизане във Враца, посока Монтана, са преобърнати два товарни автомобила, а различен, в посока София е върху мантинелата. На ул. „ Поп Сава Катрафилов “ дърво е паднало върху движещ се лек автомобил. Част от дърво е паднало и на бул. „ Васил Кънчов “. Има съборени два билборда, счупените са витрините на десетки търговски обекти, както и на залата на Драматично-кукления спектакъл. Силният вятър е откъснал и част от покрива на постройката на бившето кино в града. Две лица са с леки пострадвания, в резултат на паднали предмети и са обслужени в Центъра за незабавна здравна помощ.
Всички екипи на Оперативна програма „ БКС - Враца “, пожарната, полицията и Гражданска отбрана работят за справяне с материалните вреди.
Представителите на Кризисния щаб започнаха обиколка на града и на обитаемоте места от общината. След един час още веднъж ще се съберат, с цел да обобщят информацията и да се подхващат ограничения за премахване на нанесените вреди. Обстановката остава динамична. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология се чака ураганният вятър да утихне към 20.00 часа.
Община Враца приканва жителите за ограничение на излизането на открито, както и прекратяване на придвижването с персонални коли на територията на цялата община.
Сигнали може да се подават на телефоните на Дежурния общински съвет по сигурност: 0885 11 88 57.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР