Вратата на работната група за конкретните предложения за промяна на

...
Вратата на работната група за конкретните предложения за промяна на
Коментари Харесай

Маричич: Убеден съм, че опозицията няма да подкрепи антиевропейската политика

Вратата на работната група за съответните оферти за смяна на конституцията ще остане отворена за опозицията във всеки миг, това не е интерес на държавното управление, а в полза на страната и отговорността би трябвало да бъде носена от всяка партия, сподели вицепрезидентът по европейските въпроси на Република Северна Македония Боян Маричич в отговор на журналистически въпрос за отхвърли на ВМРО-ДПМНЕ да предложи специалисти, които да вземат участие в подготовката на текстовете в конституцията на страната.
Прочетете още
Маричич уточни, че е уверен, че и в опозицията има политици, които схващат отговорността и „ няма да бъдат заложници на антиевропейска политика, което не би било добре за страната, само че и за най-голямата опозиционна партия ”. Маричич уточни, че въпреки всичко се надява от ВМРО-ДПМНЕ да вземат участие в диалозите по конституционните промени.

„ Ако имат нещо срещу - дано го кажат. Надявам се, че този път ще имаме опция за сериозен диалог. Ако сами решим да влезем в тунел без излаз, това ще бъде наш проблем. Апелирам опозицията да се включи в диалозите за конституционните промени ”, сподели Маричич.

От началото на седмицата държавното управление на страната води диалози с специалисти по конституционно право и скоро имената им ще бъдат оповестени, ще бъдат поканени и всички парламентарни групи да предлагат специалисти, които да вземат участие в работната група за конституционните промени, повтори Маричич.

Промените в конституцията преди втората междуправителствена конференция и началото на отварянето на преговорните глави са вписани в преговорната рамка на Република Северна Македония, а задачата е да бъдат вписани българите в преамбюла на главния закон. Междувременно стана ясно, че дружно с българите от държавното управление ще предложат в конституцията да бъдат вписани и хърватите, черногорците и евреите, съобщи Българска телеграфна агенция.

От ВМРО-ДПМНЕ повториха, че няма да вземат участие в работната група за конституционни промени, че те няма да се случат в този състав на Народното събрание и няма да стават " по искане на България ". Според опозиционната партия целият развой, воден от държавното управление, е нелегитимен, тъй като няма поддръжка от жителите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР