Вратарят с български корени Александър Георгиев отрази 24 шайби и

...
Вратарят с български корени Александър Георгиев отрази 24 шайби и
Коментари Харесай

Александър Георгиев помогна за победа на Колорадо в НХЛ, Стамкос достигна границата от 1000 точки

Вратарят с български корени Александър Георгиев отрази 24 шайби и оказа помощ на носителя на Купа " Стенли " Колорадо да завоюва гостуването си на Бъфало с 6:4 в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига.
Капитанът Нейт МакКинън се отличи с два гола и три асистенции, а Джей Ти Комфър добави две попадения и две асистенции за триумфа на първенците. 
Дилън Козенс и Тейдж Томпсън приключиха с по гол и две асистенции за Бъфало, който позволи трета поредна домакинска загуба.

Стивън Стамкос даде асистенция и доближи границата от 1000 точки в лигата при триумфа на миналогодишния вицешампион Тампа Бей с 4:1 в залата на Филаделфия. Ник Пол вкара два пъти, Иън Коул способства с гол и асистенция, а гостите реализираха седма победи в последните си девет мача. Капитанът Стамкос стана едвам 95-ият състезател в историята на НХЛ, достигнал четирицифрен актив. Избран под номер 1 в драфта на новаците през 2008 година той през цялата си кариера до момента е играл единствено за отбора на Лайтнинг, с който завоюва и две купи " Стенли " през 2020 и 2021 година. 

Ню Джърси загуби семейството си на Нешвил с 2:3 след продължение, само че се върна на върха в класирането в лигата с 39 точки. Райън Джонсън вкара втория си гол в мача в 33-ата секунда на спомагателното време и донесе триумфа на гостите. Преди това Нешвил се избави от проваляне с попадение на Микаел Гранлунд 9 секунди преди финалната сирена на постоянното време. Ню Джърси позволи едвам втора загуба като хазаин в последните си 18 мача.
  
Джейсън Робертсън записа трети хеттрик в кариерата си при успеха на Далас с 5:0 над гостуващия Анахайм. Робертсън е водач при стрелците за сезона с 22 попадения, като е в серия от 17 следващи мача най-малко с точка. Вратарят на водача в Централната дивизия Джейк Йотингер отрази 31 шайби и за четвърти път в кариерата си не позволи гол в един мач ( " шътаут " ).    
 
Мати Бениер осъществя 7 секунди след началото на продължението и обезпечи триумфа на Сиатъл с 3:2 над гостуващия Вашингтон. Домакините наваксаха пасив от 0:2 и стигнаха до седмата си поредна победа.

Питсбърг надви над гостуващия водач в Западната конференция Лас Вегас с 4:3. Вратарят Тристан Джари парира 34 изстрела, Джейк Генцел приключи с гол и асистенция, а домакините наваксаха пасив от 0:2, а по-късно и от 2:3, с цел да нанесат трето проваляне в последните четири мача на противника. 

Джордан Мартинук се отличи с хеттрик, а Каролина реализира трета поредна победа в НХЛ след 6:4 над домакина Сейнт Луис. 

Анже Копитар се разписа два пъти, а Лос Анджелис се оправи с гостуващия Аризона с 5:3.
 
Кирил Капризов изпъкна с гол и две асистенции при триумфа на Минесота с 5:3 над гостуващия Едмънтън. Руският нападател продължи рекордната си точкова серия към този момент на 10 мача в лигата.

Сам Бенет означи два гола, а Флорида завоюва гостуването си на Ванкувър и прекъсна серия от три следващи провали. Матю Ткачак добави гол и две асистенции.
 
Монреал победи в канадското дерби против домакина Калгари с 2:1. Вратарят на гостите Джейк Алън направи мощен мач с 45 спасявания, а новобранецът Юрай Слафковски и Коул Кофийлд вкараха за спечелилите.
Елиас Линдхолм беше прецизен за домакините.   
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР