Връщането на рецесионните опасения на петролния радар понижава цените* Това, ...

Връщането на рецесионните опасения на петролния радар понижава цените* Това,

Връщането на рецесионните опасения на петролния радар понижава цените*

Връщането на рецесионните опасения на петролния радар намалява цените* Това, което поддържа цените високи, са изблиците на обновен боязън за предлагането, счита анализаторПрепоръчай (0)
Петролът поевтинява, откакто в последните три търговски сесии цената му се увеличи, заяви Bloomberg. Причина за охлаждането са завърналите се опасения, че рецесията ще свие търсенето на „ черно злато “, което засенчи признаците, че международните ресурси и доставки не престават да се стягат.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с 0,18% или 0,21 $, до 117,77 $ за барел.

Цената на американския недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) понижава нищожно с 0,03 $ до 111,73 $ за барел. В последните три търговски сесии сортът нарастна с към 7 на 100.Представителите на Федералния запас на Съединени американски щати минимизираха риска от щатска криза, само че все пак опасенията за международния напредък не престават да тежат на вложителите.

„ Рецесионните страхове несъмнено се появиха на радара на петролния пазар и може да продължат да нарастват с времето “, разяснява Вандана Хари, основателка на Vanda Insights.

„ Това, което поддържа цените високи, са изблиците на обновен боязън за предлагането “, добави Хари.

„ Черното злато “ се насочва към първия си месечен спад в цената от ноември насам, макар че все още суровината е поскъпнала с съвсем 50 на 100.

Световният пазар се стегна в допълнение след възобновяване на икономическата интензивност, като войната в Украйна способства за този развой.

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, носещи общото наименование ОПЕК+, се чака да одобряват още едно умерено нарастване на доставките за август, макар че картелът изпитва усложнения да доближи целевото ниво на предложение.

Ситуацията на пазара се усложнява и от политическите събития от Либия до Еквадор, до момента в който данните от сектора демонстрираха, че щатските запаси на нефт в основния хъб за предпазване в Кушинг още веднъж са намалели.

Администрацията за енергийна информация съобщи, че забавеният отчет за щатските ресурси ще бъде оповестен в сряда. Данните ще бъдат оповестени с две седмици забавяне, откакто спиране на зареждането засегна част от хардуера на организацията.

*Към 09:37 ч. българско време

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg