Връщането на хартиената бюлетина не е наша прищявка и не е

...
Връщането на хартиената бюлетина не е наша прищявка и не е
Коментари Харесай

Бойко Клечков : Въпреки казаните лоши думи, партньорите намират начин да седнат на една маса


" Връщането на хартиената бюлетина не е наша волност и не е от през вчерашния ден. Това е въпреки всичко желанието на нашите гласоподаватели. Ние не сме срещу машинното гласоподаване, а желаеме гласоподавателят да има опция, което считам, че е доста демократично ", заяви депутатът Бойко Клечков от в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него се получават ненормални положения с протоколи, при които с машина е изработен вотът, а при общия общ брой по-късно не се получават резултатите, което навежда на мисълта, че в пространството има някакво вмешателство и някой различен взема решение за крайния избор.

" Както в хартиената бюлетина, по този начин и в машинното гласоподаване, ние виждаме съответни нередности и това не може да ни попречва, с цел да можем въпреки всичко да изберем двата типа гласоподаване. Изборните резултатите могат да бъдат приети от всички, когато всички си гледат работата в самия избирателен развой и не позволяваме подправяне на резултатите ", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му с хартиена бюлетина да гласоподават хора единствено над 60 години е дискриминация.

" Колегите от " Продължаваме промяната "  и Демократична България употребяват сега парламентарните тактики и техники, с цел да създадат изборния ден нетърпим. От сутринта се занимаваме с това да приемем единствено заглавието. Създаде се напрежение, квесторите трябваше да вкарват ред. Това са грозни неща за парламентаризма ", категоричен е Клечков.

Той счита, че обществото няма положително мнение за парламента и членовете му и това се поражда от обстановки, в които не може посредством взаимни отстъпки и спокоен звук да се стигне до търсената цел. Той допуска, че законопроектът за хартиеното гласоподаване ще продължи много време.

 

" Ситуациите демонстрират, че по разнообразни парламентарни практики и в най-неизгодните обстановки, макар казаните неприятни думи, сътрудниците намират метод да седнат на една маса и да се договарят ", сподели депутатът.

Той не изключва опцията да поддържа " Продължаваме промяната " по някои политики.

" В момента страната се намира в доста комплицирана икономическа и политическа конюнктура. Онази част от българското население, която е с най-ниски приходи, сега се нуждае от една сериозна поддръжка във времето, в което се намира ", означи Клечков.

Обвини " Продължаваме промяната ", че са преписали обществената стратегия на.

" Ние с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да влезем в коалиция за изработка на държавно управление ", сигурен е депутатът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР