Врагът отново атакува Харков. Най-малко шест ракети са поразили града,

...
Врагът отново атакува Харков. Най-малко шест ракети са поразили града,
Коментари Харесай

Мощен ракетен удар срещу Харков, украинските войски отблъснали 47 атаки на източния фронт

" Врагът още веднъж нападна Харков. Най-малко шест ракети са поразили града ", написа Синегубов.

По думите му, офанзивата е била с ракети С-300, които са изстреляни от Белгородска област в Южна Русия. Белгород е граничен съветски град, намиращ се северно от Харков.

Русия от месеци прибягва до удари с ракети и дронове против най-различни цели в Украйна в опит да извади от строя сериозната инфраструктура, показва Ройтерс. Военни анализатори настояват, че Москва е пригодила ракетите си за Противовъздушна отбрана С-300 за поразяване на наземни цели в Украйна.

В същото време Генералният щаб на украинската войска заяви, че неговите войски са отблъснали няколко съветски офанзиви, осъществени едновременно, в разнообразни точки на източния фронт, съобщи ДПА.

На съветски набези са били подложени секторите край градовете Купянск, Лиманск, Бахмут, Авдеевка и Мариинск, излиза наяве от информация на щаба. " Общо 47 офанзиви на съперника бяха отблъснати ", се споделя в текста.

За следващ път в центъра на събитията се оказа източният украински град Бахмут, за който от месеци се водят тежки боеве. " Въпреки това нашите бранители самоуверено задържат града и отблъскват многочислените противников офанзиви ", се споделя в изказването на Генералния щаб във Facebook.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР