Връчват престижните награди в петък в ПловдивНай-голямата очна клиника на

...
Връчват престижните награди в петък в ПловдивНай-голямата очна клиника на
Коментари Харесай

Очна клиника „Вижън“ отвя конкуренцията за Balkan Medical Awards 

Връчват влиятелните награди в петък в Пловдив Най-голямата очна клиника на Балканите – „ Вижън “, разполагаща с приет екип от експерти,  удобна среда, общително държание на личния състав и всичко обвързвано с очното здраве по стандартите на водещи европейски и международни клиники, е измежду финалистите за златните статуетки на Балканските медицински награди 2022.   С едмото издание на Balkan Medical Awards 2022  ще се състои на  17  юни 2022 г.в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив, уточняват сочат    организаторите от   VIP COMMUNICATION.
„ Стартирахме с един доктор, една здравна сестра и една хигиенистка… Днес екипът на клиниката в двете бази  – на ул. Виктор Григорович № 8 и на бул. Цветан Лазаров № 86, е 90 индивида –  лекари, специализанти, медицински експерти, технишъни, администрация и различен обслужващ личен състав.
Не беше мъчно да представим по най-хубавия метод новото съвременно лечебно заведение за очно здраве по няколко съществени индикатори, които споделяхме всички:
–         Имахме разполагаем да прилагаме и разпространяваме високотехнологична модерна инсталация, нови способи и практики на офталмологичната просвета, одобрени стандарти на европейско равнище за профилактика, диагностика и лечение;
–         Изявени лекари, експерти по очни заболявания, с насъбран опит и към този момент познати на пациентите;
–         Възможност за непрестанно образование на лекарите посредством участия в конгреси на офталмологичната общественост в Европа и в света, интернационалните конгреси, курсове за подготовка и Специализации на младите лекари в страната и чужбина.

В годините, когато прохождахме ясно съзнавахме, че ще вървим напред, в случай че черпим опит и познание от съумелите! Затова  установихме контакти с приети в Европа и света очни експерти, с някои от които сключихме съглашение за съдействие.  Пример за това е една от най-големите многопрофилни лечебни заведения в Рим, „ Сан Пиетро “ със мощно развита офталмология. Разменихме визити, а по време на тяхното четиридневно посещаване във „ Вижън “ организирахме за първи път в България „ очна интервенция онлайн “ – представяне на най-модерната тогава високотехнологична вътреочна леща Crystalens при интервенция на катаракта. Бе осъществена директна видео връзка със Зала 8 на НДК с представители на офталмологичната общественост от цялата страна, които имаха опция онлайн освен да следят, само че и  да задават въпроси по време на интервенцията, осъществена от известния италиански катарактален хирург Джорджо Ло Фоко . След като от близко се срещнаха с работата, която се прави във „ Вижън “, опита на нашите експерти и не на последно място основаната организация, заключението на проф. Ло Фоко, началник на делегацията, бе доказателство, че сме избрали правилния път – „ Колеги, ние дойдохме тук да предаваме опит, а се оказа, че  ние има какво да учим от вас. Годината е 2009! “, спомнят си основателите на клиниката.


Следват визити на проф. Франческо Фокози, завеждащ детското поделение на Болницата на Ватикана
 „ Джемели “, съпътстващ от двама очни експерти, проф. Анселм Кампик, Германия, приет витреален хирург, тогава шеф на немското офталмологично сдружение, проф. Джордж Краниас, експерт в лекуването на заболяванията на задния очен сегмент,  САЩ, основателят на контактните лещи доктор Пол Роуз, проф. Джордж Маршал, именуван още „ бащата “ на очните лазери, доктор Диего Дел Ортуета  – прочут рефрактивен хирург, доктор Николаос Тракос – експерт по окулопластика и други.

Блестящ образец на  многогодишното плодотворно съдействие е това с известния и издирван в целия свят белгийски очен хирург Карл Клаес , с помощта на който пациенти от всички възрасти връщат фантазията си още веднъж да виждат света с необятно отворени очи. Д-р Клаес към този момент е другар на пациентите на „ Вижън “, само че най-високо самопризнание той получава от лекарите в клиниката – експерти и специализанти за образованието и практическия опит, който той обилно им преподава „ онлайн “.
Днес привлекателно и  желано място за лекуване на очните заболявания на пациенти от цялата страна е новата база на клиникат а на бул. „ Цветан Лазаров “ № 86. В нея има 46 кабинета, оборудвани с най-модерна инсталация, в това число за високоспециализирани проучвания и модерно лекуване на очните болести. Разполага с операционен блок с осем зали за хирургични интервенции, специфичен бранш за деца, бранш за модерна контактология, в това число Ортокератология с тъй наречените „ нощни лещи “, ВИП зона.  Тежката хирургия на ретината се прави с единствения в България уред с „ човешко сърце “ ЕВА, а за пациенти,  които желаят да се освободят от бремето на очилата и лещите, или заради наложителни условия за определената специалност, единствено за няколко минути ексимерният лазер – стрела на Швинд Амарис  /най-бързият в света/ прави лазерна промяна на късогледство, далекогледство, астигматизъм. Тази лазерна процедура за пръв път в България се прави в Очен лазерен център „ Вижън “.

Наличен е и Ангио ОСТ /очен скенер/– неинвазивна безболезнена процедура, позволяваща проучване с висока резолюция  на макулата и  очния нерв и детайлно снимане на кръвоносната мрежа на всеки един от пластовете на ретината, както и високоспециализирани лазерни процедури: „ жълт лазер “ при диабетна ретинопатия, най-новият способ при лекуване на глаукома с тъй наречените „ червен “ лазер, процедурата „ витреолиза “ при плуващи мътнини на стъкловидното тяло.        Изследване на зрението в действително време става  с тъй наречените HD анализатор, а безконтактно, безвредно, без уголемение на зениците цифрово проучване на очните дъна се прави със актуален високо профилиран уред Eidon.  Има и   съвременен метод за лекуване на Синдром на сухото око – проучване на слъзния филм с уред LacryDiag  и използване на процедурата IPL / неинвазивна, безболезнена терапия със светлинни пулсации и 15 минутна терапия с маска, която излъчва алена светлина и възвръща функционалностите на мейбомиевите жлези. Маската има и козметичен резултат.

Клиниката е оборудвана и със  Sirius –  корнеален топограф последно потомство, за проучване на роговицата  /цветна карта, дебелината на роговицата, астигматизъм. Единственият уред за безапелационна диагностика на кератоконус. Полезен за следене на пациенти след лазерна промяна на късогледство, далекогледство и астигматизъм.

С Eye Star се прави подробен разбор на зрението при подготовка за интервенция на катаракта,  за лазерна промяна, напасване на контактни лещи. И  още съвременни апарати за прецизна диагностика на очните болести.

Огромно предимство на организацията на работа в клиниката с изключение на самостоятелната грижа за пациента по време на цялостното му престояване в клиниката е опцията на внедрения и настоящ програмен продукт,  резултатите от осъществените проучвания да бъдат прикачени в Амбулаторния лист и предоставени на пациента на цифров притежател.



Материалът е от.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР