Врачанският всекидневник „Конкурент“ спира да излиза, научи ексклузивно агенция BulNews.

...
Врачанският всекидневник „Конкурент“ спира да излиза, научи ексклузивно агенция BulNews.
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Всекидневникът „Конкурент“ фалира, бъдещето на вестника е под въпрос

Врачанският ежедневник „ Конкурент “ стопира да излиза, научи извънредно организация BulNews. На първата си страница в петък изданието заяви, че идващият му брой ще излезе чак на 3 декември 2020 година.
Тогава в действителност ще има брой на „ Конкурент “, само че той към този момент ще бъде в качеството му на седмичник. По решение на назначения за притежател Димитър Николов-Мито Мухъла, вестникът стопира да излиза всеки работен ден и ще го има на сергиите единствено два пъти седмично. На този стадий проектите на Мито Мухъла са това да става във вторник и петък, само че познавачи разясняват, че скоро седмичникът изцяло ще изчезне от пазара.
За идния банкрут на „ Конкурент “ организация BulNews е писала неведнъж. През 2012 година изданието дефинитивно мина под контрола на Делян Пеевски, който го закупи от неговия основател и предходен притежател Даниел Бузов. От флагман на районния щемпел, след смяната и назначението на Мито Мухъла за притежател, вестникът беше трансфорат в безгръбначно издание, което стоеше от самото начало наведено пред мощните на деня. По време на договорката в него работеха 27 индивида, а сега там са останали 4 души, които след Нова година се чака още да намалеят. Критичните материали изцяло изчезнаха и водещи вести в "Конкурент " станаха кой къде е паркирал и тържествата в детските градини. Логично публицистиката изчезна, защото във всекидневника не останаха експерти.
Безспорно най-голяма заслуга за банкрута на „ Конкурент “, след Мито Мухъла, има основният редактор Георги Александров, известен като Гошо Синдика. Дребничкият публицист направи всичко допустимо да компрометира изданието и съвсем от самото начало го използваше като бухалка за почистване на персонални сметки. Новините на страниците на вестника отстъпиха пред захаросаните материали, готови от съответните пресцентрове и партийни централи. Талантливите хора от екипа бяха притиснати да изоставен или бяха уволнени и това принуди останалия без екип Гошо Синдика да прави материали по преразказ на фотоси и мнения в обществените мрежи, които представяше като свои извънредни вести. Когато във фейсбук липсваха случки, той с цялостни шепи гребеше от съкровищницата на BulNews. През тези години стигаше до такава степен, че да изрязва елементи от оповестените брандирани фотоси в BulNews и с тях да илюстрира своите вести. Преписваше непрекъснато, брутално и цинично. Читателите обаче не са идиоти и затова стопираха да четат вестника и неговия развален уебсайт.
В последна сметка Гошо изцяло оправда прякора си и като същински синдик завърши активността на всекидневника. Сега е на път да стори това и със самото издание. Ако остане основен редактор, все пак… Да забележим!

Очаквайте! Историята на банкрута на „ Конкурент “ или по какъв начин се убива водещ вестник!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР