Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за

...
Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Съдът във Враца остави зад решетките рецидивист, държал наркотици с цел разпространение

Врачанският областен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на К. Г., оповестиха от институцията.
Обвинението против него е за това, че на 21 август 2020 година в с. Мраморен, в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, имал за разпространяване 0.736 гр канабис и 89.816 гр амфетамин.
Обвиняемият е престъпно проявен и неведнъж е осъждан за тежки умишлени закононарушения, в това число за ликвидиране. От събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на К. Г. към закононарушението, в което е упрекнат. Данните по делото сочат също, че е налице хипотетична причина обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. Мъжът е бил разгласен за общодържавно търсене.
„ Определяйки желаната от прокурора мярка "задържане под стража " на този стадий от следствието, съдът счита, че тя ще е най-подходяща с оглед личността на обвинения и за превантивното влияние върху останалите членове на неговата обществена среда, като се съобрази и с високата социална заплаха на закононарушението. По този метод ще се отнеме опцията му да извърши други закононарушения и да попречва ритмичното следствие “, се споделя още в претекстовете на съда.
Определението на Врачанския областен съд предстои на обжалване или митинг в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР