Врачанинът Йордан Езекиев е българският боксов съдия, който най-вероятно ще

...
Врачанинът Йордан Езекиев е българският боксов съдия, който най-вероятно ще
Коментари Харесай

Врачанин ще е съдия на Джошуа - Пулев


Врачанинът Йордан Езекиев е българският боксов арбитър, който най-вероятно ще получи наряд за мача за международните трофеи по бокс в тежка категория на трите влиятелни федерации - IBF, WBA и IBO сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф.

Езекиев, който е единственият български рефер със съдийски лиценз от организация, чийто пояс ще пази Джошуа - WBA, ще бъде поканен персонално от шефовете на Британския боксов ръб, който е висш управителен орган за професионалния бокс в Обединеното кралство.

Бордът би трябвало да избере реферите на галата на " Принсипалити стейдиум ", където ще се съберат 70 000 фенове.

Рефер на кръга в столицата на Уелс наложително ще бъде британец. Такъв ще е и един от другите трима край него. Един ще е наложително от нация, която няма нищо общо със противниците, а последното място съгласно разпоредбите, би трябвало да заеме представител на страната на кандидата Пулев, т.е. от България.

Това е поредна врачанска връзка към огромния мач. Преди седмица стана ясно, че в дома на Джошуа като помощница работи към 30-годишна врачанка.

Информацията за възможния наряд на Езекиев бързо обиколи врачанските уеб сайтове, където се гордеят с достиженията на своето момче край кръга.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР