Впоследната част от досиетата на Twitter, публикувана във вторник, се

...
Впоследната част от досиетата на Twitter, публикувана във вторник, се
Коментари Харесай

Американска агенция иска спирането на 250 хил. акаунта в Twitter

Впоследната част от досиетата на Twitter, оповестена във вторник, се твърди, че американска държавна организация е поискала прекъсването на стотици хиляди сметки в платформата за обществени медии.

" Американска държавна организация е поискала прекъсването на 250 хиляди акаунта, в това число на публицисти и канадски чиновници! ", съобщи основният изпълнителен шеф на Twitter Илон Мъск, препращайки в Twitter разкритието на журналиста Мат Тайби.

" Докладът на GEC (Център за световно взаимодействие) се появи въз основа на данни на DHS, публикувани по-рано същата седмица, и включваше сметки, които са следвали " два или повече " китайски дипломатически акаунта. Съобщава се, че те са завършили със лист с " близо 250 000 " имена, като в него са включени канадски чиновници и акаунт на CNN ", сподели Тайби в туит, базирайки се на Центъра за световна ангажираност, който той разказа като " новосъздадено аналитично/разузнавателно звено на Държавния департамент ".

В различен туит офисът на републиканеца Адам Шиф, който съставлява Калифорния, насочи претенции към Twitter да спре избрани сметки.

Тайби показа също по този начин, че Twitter " получи изумително многообразие от претенции от публични лица, които желаеха да бъдат неразрешени хора, които не им харесват ".

През ноември 2020 година офисът на Шиф изиска да бъдат подхванати дейности по отношение на " хипотетичен тормоз от страна на конспиратори от QAnon " против чиновници на Шиф, в това число съветника Шон Миско.

" Да отстрани от услугата си всякакво наличие за господин Миско и други чиновници на Комитета, в това число цитати, ретуитове и реакции на това наличие ", гласеше един скрийншот.

" Преустановете многочислените сметки, в това число @GregRubini и @paulsperry, които неведнъж са разпространявали подправени конспирации на QAnon ", гласи настояването.

Първата серия от " Досиетата на Twitter " излезе при започване на декември, когато Тайби разгласява разнообразни туитове с акцент върху полемиките сред чиновниците на компанията по отношение на цензурирането на история за преносим компютър, принадлежащ на сина на президента Джо Байдън, Хънтър.

Единадесетата серия от вторник разкри също, че Twitter се пробва да понижи и броя на организациите с достъп до ръководителя на отдела за доверие и сигурност Йоел Рот.

" Ако тези хора са като Комитета по вътрешните работи на Камарата на представителите и Министерството на здравеопазването, щом им дадем директен контакт с Йоел, те ще желаят да се връщат при него още веднъж и още веднъж ", сподели шефът по политиката Карлос Монхе, съгласно различен туит.

Имало е и епизод, който съгласно Тайби е довел до рядко срещано обществено противоречие сред чиновниците на Twitter и държавните управляващи.

" Когато ФБР уведоми Twitter, че GEC желае да бъде включена в постоянния " браншови диалог " сред компании като Twitter и Фейсбук и DHS и FBI, водачите на Twitter в началото се възпротивиха ", се споделя в един туит.

" Ръководителите на Facebook, Google и Туитър се сплотиха в съпротива против включването на GEC, като привидните аргументи включваха: " Мандатът на GEC за офанзивна осведомителна интервенция е да предизвиква американските ползи ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР