Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в

...
Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в
Коментари Харесай

Най-дебелият човек в света пребори К-19

Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в Книгата на върховете на Гинес мексиканец Хуан Педро Франко съумя да се пребори с ковид, от който се разболя преди месец.

Франко, който съумя да смъкна от 2017 година насам съвсем 400 кг, разяснява, че борбата му не е била по никакъв начин лесна, тъй като е в доста рискова група.

"Изпитвах ужасни болки в главата и в тялото, имах висока температура и се задушавах ", показа 36-годишният мъж от вкъщи си в щата Агуаскалиентес в централната част на Мексико.

Телесната маса на Хуан Педро Франко доближи до 595 кг. И макар че в този момент тежи "само " 208 кг, неговото свръхтегло и обвързваните с него диабет, високо кръвно и хронична обструктивна белодробна болест играха против него в битката му с COVID-19.

"Пациентите с неговите диагнози са по-склонни да прекарат с тежки затруднения инфекцията и възможностите им да се измъкнат здрави от нея са доста дребни! ", разяснява доктор Хосе Антонио Кастеняда, който ръководеше екипа при отслабването Франко.

Но все пак неговият пациент се оправи с новия ковид.

За да изгуби част от тежестта си, той мина през сложно лекуване и три интервенции. Преди това Франко можеше само да лежи в леглото си и не можеше да върви поради голямата си телесна маса. За него се грижеше майка му, само че тя умря от пандемията на 66-годишна възраст.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР