Впечатляващо висока сметка за ток получи девическият манастир Рождество Богородично“

...
Впечатляващо висока сметка за ток получи девическият манастир Рождество Богородично“
Коментари Харесай

Манастир в Ямбол: Живеем си в килиите, но сметката за ток е 6000 лева

Впечатляващо висока сметка за ток получи девическият манастир " Рождество Богородично “ край ямболското село Кабиле. Фактурата ще бъде платена, само че монахините от обителта са обезпокоени, защото са им нужни средства за довършването на новата черква. 

Сметка от близо 6 000 лв. е получена за последния месец на предходната година. Монахиня Наталия, която от 10 години живее в манастира, споделя, че до момента не не е имало подобен разход. 

" Ние постоянно си отопляваме църквата, когато имаме служби, най-много тогава се подвигат киловатите, тъй като би трябвало да я отоплим, с цел да има работа, освен за нас, за всички хора, а пък ние обикновено си живеем в килиите ". 

Даренията, които миряните оставят, подкрепят покриването на разноските, само че водата от лековитото аязмо не се заплаща, сподели монахиня Наталия. 

" То си е тяхна воля, в случай че те желаят, в случай че имат опция. Стана доста комплицирано, човек не може да се оправя самичък в такава обстановка ".  

През летните месеци, когато в манастира отсядат поклонници, има доходи, само че през зимата е мъчно. Надеждите са до края на годината новият храм в манастира да отвори порти. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР